Kasım 26, 2008

Mantarlı Bulgur Pilavı ve Çin Usulü Tavuk

Dün akşam ki soframız için yapıldı bu yemekler.
Bulgur sevenler için çok güzel bir seçenek domatesli mantarlı pilav.
Çin usulü tavuk ise Sevgili Figen'den,sebze ve tavukla çok da arası olmayanlar bile beğendi bu yemeği,teşekkürler Figen... Ben sadece farklı olarak brokoli ekledim.

Mantarlı bulgur Pilavı:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kuru soğan
3 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 sivri biber
10 adet mantar
2 bardak sıcak su
Yapılışı:
Sebzeleri minik doğrayalım.Soğanları 3/2 çay bardağı zeytinyağında 5 dk . kadar pişirelim,biber ve mantarı ekleyelim 5 dk. da karıştrarak bu şekilde pişirelim domatesi salçayı ve suyu ekleyelim,tuz ilave edelim ve bulguru da ekleyelim,Kaynayınca çok kısık ateşte bulgurlar iyice yumuşayana kadar pişirelim.Eğer suyu biterse azar azar kaynar su ekleyebilirsiniz.Bulgurun cinsine göre su çekme oranı değişebilir.




Tarif Figen'in anlatımıyla aşağıda Figen'in tarifine ve püf noktalarına buradan ulaşabilirsiniz. Ben brokolileri buharda pişirdim ve sebzelere ilave ettim.

Çin Usulü Tavuk
Malzemeler•
1 kg. kuşbaşı tavuk – ben göğüs kullanıyorum
• 4-5 adet dolmalık biber
• Yarım kilo mantar
• 7-8 adet taze soğan
• 3 – 4 çorba kaşığı soya sosu
• Arzuna göre acisso, tuz ve karabiber
1. Dolmalık biberlerimizi şerit halinde keselim
2. taze soğanlarımız da şerit keselim ve beyaz kısımlarını da kalınsa boylamasına ikiye keselim
3. Mantarlarımızı doğrayalım
4. Önce biberlerimizi soya yagı ve zeytinyağı ile birlikte soteleyelim, pişmeye yakın az 1 çorba kaşığı soya sosu ilave edelim.Pişince bir kaba alalım
5. Boşalan tavamızda taze soğanları da aynı şekilde soteleyelim ve soğanları pişmiş olan biberlerin uzerine alalım.
6. Tavaya küp kesilmiş tavuklarımızı alalım harlı ateste bir miktar çevirelim.
7. Tavuklar beyazlaşınca mantarlarımızı ilave edelim ve 3 çorba kaşığı kadar soya sosumuzu ekleyelim, damak zevkinize göre acissomuzu ilave edelim.
8. Tavuklarımız ve mantarlarımız pişince öncesinde hazırladığımız biberleri ve taze soğanları tavuklara ilave edip zedelemeden tavayı sallayarak hepsini ocak üstünde harmanlayalım ve ateşi kapatalım.Tuz özellikle kullanmıyorum bu tarifte çünkü yeterince soya sosu var, soya sosunun tuzu yeterli geliyor bize. Siz damak zevkinize göre ekleme yapabilirisiniz.

25 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Oya'cığım,tavuğu yıllardır bu şekilde pişiririm ama adının Çin usulü tavuk olduğunu bilmiyordum..Sayende öğrenmiş oldum canım..(ben mantarlı tavuk sote derdim hep)..Soya sosunu her yere kullanıyorum..Şimdilerde favorim dondurulmuş mısıra eklemek.
Canım,mısır seviyorsan sana önermek istiyorum dene çok beğeneceksin.Minicik zeytinyağ,soya sosu,karabiber,pulbiberi karıştır..Nefis oluyor..)

Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canım çok leziz görünüyor ellerine sağlık,ilk fırsatta deniycem öptüm...

Unknown dedi ki...

tavuk ve bulgur pilavı öyle iştah açıcı görünüyorki
ellerine sağlık tam benlik yemekler
öpüyorum

TAZE NANE dedi ki...

Mantarlı pilav çok hoşuma gitti.
Çok lezzetli görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

yemek dedi ki...

kisine de bayılırım, ellerine sağlık. Tavuğa biraz da şeker ekleyerek denemeni tavsiye ederim. Çin lokantalarındaki tavuk yemeklerine daha çok benziyor.
Muhabbetle...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Bulgur pilavına bayılırımmm, çin usulü tavuk da sıkça yaptığım lezzetlerdendir.. Menü tam benlik olmuş anlayacağın:)

Ellerine sağlık,

Sımsıcak sevgiler.....

Adsız dedi ki...

nefıs gorunuyor canım bulgur pılavını cok severım tavuk tarıfın cok guzel ellerıne saglık sevgıler..

akasyakokusu dedi ki...

Günaydın canım..Demek bildiğimiz tavuk sote yada sebzeli mantarlı sote çin usulü oluyormuş..
Bizde artık yemekteyiz programına menü yazıyor gibi çin usulü tavuk deriz:)))
valla enfesss olmuş eline emeğine sağlık canım..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Tavuğu hiç bu şekilde pişirmemiştim, tarif için teşekkürler Oya'cım.. Ellerine sağlık..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. İkiside çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

Disalce dedi ki...

bulgur pilavı benim olmazsa olmazlarımdan...

ellerine sağlık...harika görünüyor...

Adsız dedi ki...

Her ikisi de öylesine leziz görünüyor ki, ellerine sağlık. Şu anda yutkunup duruyorum :) Sevgiler...

pelince dedi ki...

Her iki tarifde çok leziz,ellerine sağlık..

iremlemekanlar dedi ki...

İnanın ben bulgur pilavını çok severim tarifinizide kolay buldum ellerinize saglık paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Oya'cım sobeledim seni :)

Melek* dedi ki...

menü çok güzel ellerine sağlık
sevgiler

Hansa dedi ki...

Mantarlı bulgur pilavını çok yaparım ve severiz ama salça ve domates hiç kullanmdaım deniyim bende...Çok istedi canım :)))
Sevgiler...

keskinli dedi ki...

tam bir uyum icinde olmus canim ellerine saglik afiyet olsun sevgiler

Adsız dedi ki...

selam canım
ben uğramayalı neler yapmışsın öyle.....
hepsi birbirinden güzel.
mantarlı pilav da nefis görünüyor
ellerine sağlık
guzfasulyeleri



GUZFASULYELERİ

leyya dedi ki...

Aman Allahımmmm şu kirpilere bayıldımmm)))nasıl sevimli olmuşlar .bravo vallahi..
tavuk benim de favori yemeğim,cankurtaranım,hazır aşım))soya sosu mutfakta masanın üzerinde durup durur ve lakin elim pek alışmadı kullanmaya nedense..alışayım artık ..bulgur pilavı çocukluktan kalma zevkimdir..hepsi çok leziz kirpiler harika))sizin ve figen hanımın elerine sağlık.

made in funda dedi ki...

nefis olmş.ellerine sağlık...

müjde dedi ki...

Çok sevdiğim iki lezzet.Ellerinize sağlık.Sevgiler...
www.mujdenindenemeleri.blogspot.com

kelebeklisaniyeler dedi ki...

ellerine saglik her ikisi de lezzetli tarifler,enfes gorunuyor,sevgilerrr.

papagangibi dedi ki...

bulgur pilavı, kirpiler, köfteler ve siteniz gerçeten çok leziz görünüyor. tebrikler.

Adsız dedi ki...

ÖZellikle bulgur pilavına mantar ekleme fikrine bayıldım :)
Ellerine sağlık canım
Sevgiler