Temmuz 01, 2007

Somon Şiş


Balık en sevdiğim lezzetlerden,benim için farketmez ama evdeki diğer bireyler tarafından kılçıksız olması tercih edilme ve yenilme için en önemli etken. Her zaman fileto olarak alıp 1 cm kalınlığında incelterek pişirdiğim somonu bu defa şiş olarak denemek istedim.Çeşnisiz ve terbiye olmadan olmayacağını düşünerek zeytinyağı sarımsak ve baharatlarla tatlandırdığım somonları sebzelerle süsleyerek mükemmel bir sonuç elde ettim.Yine balıkla her zaman olması istenilen tarator sos hazırlayıp beraber servis yaptım.
Somon Şiş:
300-400 gr. somon şiş
2 domates
2 biber
12-14 adet küçük mantar
tuz
kırmızı biber
kekik
5-6 diş ezilmiş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Bütün malzemeyi karıştırıp karılık olarak şişe geçiriyoruz.Izgara tavasında veya fırında pişiriyoruz,sıcakken servis yapıyoruz.

Tarator:
2 dilim bayat ekmek ici
1 cay bardağı ceviz
3 yemek kasığı sirke
4 dis sarımsak
4 yemek kasığı zeytinyag
1 çay kaşığı kekik
2 kaşık mayonez
tuz
Bütün malzemeyi robotta ezerek karıştırıp balıkla servis yapalım.

26 yorum:

yemegim dedi ki...

Oyacim somon sis fikri harika ellerine saglik görüntüsüne ve hafifligine bayildim denemek icin sabirsizlaniyorum canim sevgiler iyi haftalar...

serap uzun dedi ki...

Oyacigim nefis birsey olmuslar,cok hafifi olmustur kizarmadan ne guzeeel.Ellerine saglik canim.

selamlarimla.

Türkmen Pusat dedi ki...

Selamün Aleyküm,
Bugün 2/7/2007 saat şu anda 09.33,ben yorum yazıyorum,benden önce birisi yorum yazmış,ancak yorumun yazıldığı tarih 2/7/2007 ve saatide 11.01.Bu konuda makul bir açıklamanız varsa memnun olurum.
Memleketimiz için kritik günlerin eşiğindeyiz.Bu süreçte insanlarımızdan bir beklentim var;
Kimse diğeri gibi olmak yada diğeri gibi düşünmek zorunda değil.Ancak herkesin makul ve vicdanlı olmak gibi bir zarureti olmalı diye düşünüyorum.
Yemeğiniz her zamanki gibi çok leziz görünüyor.Gönül isterdiki bu konuda daha kesin kanaat beyan edebilecek imkanlarımız olsun.Ancak böyle yemekler yapabilen dostlarımızda vardır belki,ancak biz henüz Kilis dolmasından ve (milli) müceddeleden öteye geçemedik.
Sağlıcakla kalın,Allah'a emanet olun.

Binnur A. O. dedi ki...

BEn de ne zamandir tarator yapmak istiyordum, iyi oldu bak simdi bu.
ellerine saglık Oyacim.

serinmavi dedi ki...

Seval,teşekkür ediyorum ziyaretin ve yorumun için.Yaz günlerinde yenilebilecek güzel bir yemek oldu.Selamlar....

Serap teşekkürler canım...Hafif ollmuştu gerçekten...Selamlar....

Türkmen Pusat,öncelikle yeni blogda seni ve değerli yorumlarını görmek beni sevindirdi.Tarih ve saat konusunda yardımcı olamayacağım çünki bu blog google hizmeti ve yabancı merkezli.Memleket meseleleri hakkındaki düşüncelerine katılıyorum.Rabbim hepimiz için hayırlısını versin....Yöresel tatlar konusunda ise sana katılamayacağım.Her ne kadar yeni tatlar ve mutfaklardan da mahrum kalmamaya çalışsak ta kendi yemeklerimiz bir başka diyorum...Teşekkürler ziyaret ve düşüncelerin için....

serinmavi dedi ki...

Hoşgeldin binnur,teşekkür ediyorum ziyaret ve yorumun için.....Tarator balıkla yakışan bir lezzet.Selamlar.....

mutfakta hoş seda dedi ki...

Bende somonu çok severim ama bu halini hiç denemedim oldukça lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

nihal dedi ki...

Merhaba
Harika bir sunum olmuş.Somonun tadı şiştede eminin güzel olmuştur ellerine sağlık.
www.lezzetavcisi.net

yusufun annesi dedi ki...

Oya Hanımcığım,
Nefis olmuş bu şişler.Öğlen tatilinde hemen balıkçıya gideceğim.Ellerinize sağlık.Benim gibi günde üç öğün yiyebilecek kadar balık seven birinin bu güzel resimlere nasıl baktığını bir düşünün:))
Bu arada firik bulguru ile ilgili görüşleriniz ve ziyaretleriniz içinde çok teşekkür ederim.Sevgiler:)

serinmavi dedi ki...

Sedacım bu halide çok lezzetli oluyor,denersen beğeneceksin zannediyorum...Selamlar....


Nihal teşekkürler ziyaret ve yorumun için....


Şebnem sanırım zevklerimizde benzerlikler var,balığın her halini her zaman çok severim....Bulgur tavsiyelerini de yardımcı olur diye yazdım...Selamlar....

ebrulitatlar dedi ki...

Oya'cım çok lezzetli görünüyor, tarator soslada nefis olmuştur, ellerine sağlık canım, sevgiyle..

ebru dedi ki...

canım merhaba, somondan ne güzel şiş olmuş ellerine sağlık....
selamlar...
www.denizesintisi.com

banu dedi ki...

bloguma iyi ki geldiniz ki böyle güzel bir blogu keşfetme fırsatım oldu. Herşey nefis görünüyor ama bunu özellikle deneyeceğim. Sevgiler.www.cincinsfikirli.blogcu.com

baharhabercisiyim dedi ki...

Vallahi siz beni iyice unuttunuz;((((, simdi sofraniza uzanip nefis lezzetlerinizden de tadmaya cekiniyorum ama bir harika göründüklerini ifade edeyim bari;)))

Rodrigo dedi ki...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

damak tadı dedi ki...

Oya'cığım nefis gözüküyor canım ellerine sağlık..Ayrıca sosla sunman ise ayrı bir tad ve zevk katmış,ellerine sağlık..

Sevgiyle kal.

Türkmen Pusat dedi ki...

Selamün Aleyküm,
Saat konusundaki merakımı giderdim.Benim 9.33 te yazdığım yorum,saat 19.52 olarak görünüyor.İki meridyen arası 4 dakika olduğuna ve arada 619 dakika fark olduğuna göre, bu google hizmeti bize 619:4=154.75 meridyen doğudan veriliyor.İki meridyen arası aynı zamanda 44 kilometredir,bu hesaplarla aramızdaki mesafede 619x44=27.236 km olmuş oluyor.

Bir yanlış anlamayıda düzelteyim.
Yöresel yemeklerede yeni tatlarada bir dediğim yok."Somon Füme"ye bakınca içim geçmiş,ondan tatmayı (nasıl olacaksa)arzu ettiğimi anlatmaya çalışmıştım.

Sağlıcakla kalın,Allah'a emanet olun.

serpil dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Uzun zamandır balık yemedik. Canım istedi.:)))))

Duygu dedi ki...

Merhaba Serinmavi
cok tesekkur ederim yorumun icin...Bazen sakayla karisik oyle pozlar veriyorum iste bazen iyi gozukuyorlar bazen cok komik:)
Yorum birakmana cok sevindim boylece bloguna bakma firsatim oldu. Ellerine saglik yemekler cok lezzetli gozukuyor.
Gorusmek uzere
sevgiler
duygu

Rabia dedi ki...

Oyacim balik harika görünüyor ama benim en cok ilgimi ceken sundugun tabak.Cok orjinal ,cok sik bir sey yaa.Kasigi bile hazir üzerinde.Nereden bulabiliriz ki?:)))))))

ayseyaman dedi ki...

sevgili Serinmavi,
ellerine sağlık canım, somon şiş tarifinle hoş bir alternatif sunmuşsun. Burada fazla bir çeşit balık yok, o yüzden türlü yollarla somon'a lezzet katmaya çalışıyorum ben de, senin bu tarifini aklima yazdim. :)
Bak Rodrigo kardeşe o da çok beğenmiş.;))
Sevgilerle

inci dedi ki...

sevgili arkadaşım bu aralar ziyaretlerimi aksatıyorum.....gelmeyeli harika tatlar eklemişsin.....eline ,yüreğine sağlık....sevgiyle kal:)

Almula dedi ki...

Somon şiş harika bende daha doğrusu bizde balığa bayılırız her türlü denemişimdir ama şiş yapmadım hiç. Denemek isterim nefis görünüyor ellerine sağlık Oya'cığım Sevgilerimle...

ebru.. dedi ki...

selam arkadaşım.naber,görüşemiyoruz baka ya...zor oluyor buraya yorum bırakmak...neyse yine uğrarım.bye....

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba Oya:) Somonu kılçıksız olduğu için ben de çok seviyorum. Şiş güzel bir alternatif olur aslında. Eline sağlık. Öpüyorum:)

Adsız dedi ki...

Yemek takımlarınızın ve çatal-bıçak takımlarınızın markasını sorsam ayıp etmiş olmam inşallah Oya hanım.Çünkü iyi bir sofra için sizinki gibi çok şık görünen takımlar lazım.Sevgiler.
Ayşe