Aralık 28, 2005

Fırın Sütlaç

Küçük oğlum çok sever sütlaç.Bu aralar yine hasta olduğundan onun için yapılan Fırın sütlaçın tarifini yazmak istedim.Okuldan gelipte fırından çıkmış sütlaçları görünce çok sevindi.

Malzemeler:
1kg.süt
1,5çaybardağı pirinç
1bardak şeker
vanilya
1 yumurta sarısı
1.5 yemek kaşığı pirinç unu(veya buğday nişastası)
Pirinci yıkayıp iki bardak suyla kısık ateşte pilav pişirir gibi haşlayalım.Sütü bir tencerede kaynatalım.İyice pişen ve suyunu çeken pirinci kaynayan süte ekleyelim.Pirinçte az su kalmış olsada ayırmadan onuda ekleyelim.Sütle pirinci 10 dk. kadar kaynatıp şekerini katalım,şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz..Bir kasede soğuk suyla ezdiğimiz nişastayıda ekleyelim.Bİr iki taşım kaynatıp altını kapatalım,vanilyayı katalım.Küçük güveç kaplarına veya fırına dayanıklı kaplara paylaştıralım.Yarım kase ılık hale gelmiş sütlaça bir yumurta sarısı karıştırıp her kasenin üzerine bir parça paylaştıralım.


Fırında kızarıp kahverengi olması için.Su dolu tepsiye kaseleri yerleştirip fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırında yapmak istemezseniz,küçük kaselere paylaştırıp yumurta eklemeden tarçınla soğutarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık canım ikiside nefis görünüyor:)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

canım yaa bunu fırında kaç dakikada kızartabiliriz yüzünü...acill cevap