Aralık 23, 2005

TERBİYELİ PAZI DOLMASI

TERBİYELİ PAZI DOLMASI
Bu tarifi çok zaman önce Tv.de Ümit Usta'dan almış ve denemiştim. O zamandan beri,yapıyorum ve çokda lezzetli oluyor.


Malzemeler:
1kilo pazı
400gr. kıyma
2 kuru soğan
3-4diş sarımsak
2yemek kaşığı domates salçası
4-5 dal doğranmış maydonoz
4/3 bardak pirinç
Tuz
Karabiber
Terbiye için:
1kase yoğurt
1 yumurta
Yapılışı:
Pazılar yıkanır ve üzerlerine kaynamış su eklenir 5dk. öyle bekledikten sonra süzülür.Pazıları kaynar suya atınca çabucak dağılıyor.Bu şekilde yapmak daha kolay ve işe yarar.Bir kapta bütün malzemeler karıştırılır ve pazılar çok ince olmayacak şekilde sarılır.Tencereye dizilir.Üzerine bir tabak veya özel dolma taşı kapatılır dağılmasın diye.Dolmaları biraz geçecek şekilde kaynar su eklenir.Kısık ateşte su azalacak ve dolmalar pişecek kadar pişirilir.Suyu çok az kaldığında ve dolmalar piştiğinde,yumurtayla çırpılmış yoğurt üzerine dökülür bir iki taşım kaynatılıp kapatılır.Fazla bekletmeden yerseniz daha güzel oluyor. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: