Aralık 21, 2005

Yoğurtlu Börek


YOĞURTLU BÖREK

4 yufka
300gr. kıyma
2 kuru soğan
1 rende havuç
2 yeşil biber
1 bardak doğranmış ıspanak
2 domates
1 çay bardağı ince bulgur
bir bardak süt
tuz
karabiber
kırmızıbiber
kimyon
sarımsaklı yoğurt
biberli naneli yağ
Soğanları ve diğer malzemeleri küçük doğrayalım,Kıymayı tavada şöyle bir çevirip soğan, biber, ıspanak, havuç ekleyelim suyunu çekince bulguru katıp domateside ekleyip az suyunu çektirelim ve baharatları istediğimiz kadar atıp kapatalım ocağı.
Bir yufkayı tezgaha serip üzerine sıvıyağ,tereyağ karışımı sürelim.Bir yufka daha serip kıymanın yarısını uzunca ortasına koyalım ve rulo saralım.Sonra iki parmak kalınlığında dilimleyip yağlı tepsiye yanyana dizelim.Kalan yufkayıda aynı şekilde saralım ve dizelim.Üzerine bir bardak süt gezdirelim ve 200C fırına verelim.Kızarınca çıkarıp sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirelim üzerine.


Hiç yorum yok: