Temmuz 08, 2008

Limonlu&Fıstıklı Dondurma

Sıcak günlerde en çok istenilen şey: Dondurma....

Çocukların vazgeçemediği ve bir taneyle yetinmek istememelerine kısa da olsa bir çözüm,evde dondurma yapmak ve buzlukta bulundurmak. Bu ayki etkinlik konusuna da oldukça uygun.Etkinlik evsahibi Neslihan'a kolay gelsin şimdiden....

2 gün önce çikolatalı ve sütlü olarak yaptım.Bu defa istek üzerine fıstıklı ve limonlusu yapıldı.



Limonlu Dondurma:

2 limon suyu ve kabuğu rendesi

2 poşet kremşanti

2 bardak soğuk süt

3 kaşık limonlu bitkisel jöle

3 kaşık toz şeker

Yapılışı:

Kremşantiyi süt ile sertleşinceye kadar 10 dk. çırpalım,buzluğa koyalım.Limonlu jöleyi 1 bardak kaynar su ile karıştıralım ve buzluğa koyalım.Limonları rendeleyip suyunu sıkalım şekerle karıştıralım.Jöle kıvam alıp soğuyunca,kremşanti ve limonlu karışım ile karıştıralım ve borcam tepsiye yayalım derin dondurucuda 10 saat kadar soğutalım .Servis yapacağımız zaman 5 dk. kadar oda sıcaklığında bekletip dondurma servis kaşığı ile kazıyarak top şekline getirip servis yapalım.



Fıstıklı Dondurma:
2 poşet kremşanti
2 bardak soğuk süt
3 yumurta akı
yarım çay kaşığı tuz
1 bardak çekilmiş antep fıstığı
yarım bardak şeker
Yapılışı:
Krem şantiyi soğuk süt le 10 dk. çırpalım.Sertleşince buzluğa koyalım.Yumurta aklarını tuz ile kar haline gelene kadar çırpalım.Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kıvama gelsin.Krem şanti ye fıstık ve şekeri ekleyelim ve karıştıralım.Yumurta aklarınıda ekleyelim tahta kaşıkla akları söndürmeden hafifçe karışmasını sağlayalım.Borcama yayalım ve 10 saat kadar derin dondurucuda donmasını bekleyelim.Limonlu dondurmada olduğu şekilde servis yapalım.

19 yorum:

yaban mersini dedi ki...

dondurman çok güzel görünüyor arkadaşım
ellerine sağlık.yzlık buzgibi bir lezzet..

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,


Ellerine sağlık nefis görünüyor dondurma.Kızımda şu sıralar sıkça istiyor bende:)))



sevgiler...

RUMEYSA dedi ki...

harikaa bu sıcakta resmi bile insanı ferhlatıyooo eline sağlık

LaMa dedi ki...

evde yapmak icin donduram tafleri goruyoruz ama senin limonlu en aklima yatani oldu,tabiki bitkisel jole bulabiirsek. diger tatlara da uygulanir degil mi,ne dersin? fistiklidaki cig yumurta aklari isi bozdu bence:)

Mutfak Havlusu dedi ki...

ne güzel üretkenlik!
ellerine sağlık.

serinmavi dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkürler arkadaşlar....
Çİğ yumurta olayına gelince :) ilk duyduğumda ben de tedirgin olmuştum Sevgili Lama ,ama arkadaşımda tattığımda kokusu tadı falan hiç gelmiyordu.Sağlık açısından ise sakıncalı olabilir belki ama eşim hep anlatır lise yıllarında spor çalışırken çiğ yumurta süt vs. karışımı içtiğini belki biraz ondan cesaret aldım da arkadaşımın tarifini denedim.Limonlu tarife başka aromalar ve meyve püreleri ekleyerek meyveli dondurmalar elde edebiliriz sanırım.

Unknown dedi ki...

Oya'cım iyi akşamlar bu yaz sıcağında en iyi giden lezzet dondurma ellerin dert görmesin enfes olmuş öpüyorum...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Fıstıklı olan tarifi hep yapardım. Ama sonrasında tarifi kaybettiğim için yapamaz olmuştum... Burda görünce çok sevindim... Harika olmuşlar... Ellerine sağlık sıcacık sevgiler...

gülizar dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK OYACIĞIM.VALLAHİ ÇOK BEYENDİM HEM MALZEMELRİ PRATİK HEMDE OLDUKÇA LEZİZ GÖRÜNÜYORLAR.HAFTA SONUNA KADAR DENEMEM GEREK:)

Aybike Ceylan dedi ki...

Oya'cigim,

Ellerine saglik, tam yaz icin ideal bir dondurma olmus.

c

ayse dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ayse dedi ki...

mehaba oya hanım ben yenı evlı calısan ve yemek yapmayı herseyden cook seven bı bayanım.son bı kac aydır yemek sıtelerını gezıyor her hosuma gıdenı mutlaka denıyorum favorılerım portakalagacı ve yemek zevkıydı.fakat sız hepsının ustune cıktınız.nerdeyse tum tarıflerınızı okudum hepsı harıka enfes gozukuyor,sıralamaya koydum bıle hepsını denemek ıstıyorum umarım sızınkıler gıbı cook guzel olur bızlere boyle guzellıkler verdıgınız ıcın allah sızden razı olsun ellerınıze emegınıze saglık ıcten sevgılerımle

Betül KAVAL dedi ki...

yaz sıcaklarında en çok giden ve en sevilen tatlı çeşidi.. ellerine sağlık oyacım nefis görünüyor..

sevgiler..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hımmmm diyorum başka da birşey diyemiyorum Oya! Nesfi gözüküyor dondurmaların! Ellerine sağlık!

daimamutfak dedi ki...

Dondurma sevilmezmi hiç. Ellerinize sağlık.Bu yaz sıcaklarında yemesi çok keyifli ve hafif bir yaz tatlısı benim içinde..sevgiler..

Marifetane hobi dedi ki...

Duaların geri çevrilmeyeceği bugünde Rabbim hiçbirimizi dostsuz,duasız,yardımsız,umutsuz,çaresiz bırakmasın dualarınızın kabul olması dileğiyle selamlar sevgiler hayırlı cumalar..hayırlı geceler arkadaşım.

Marifetane hobi dedi ki...

selamlar canım sağlıklı,huzurlu ve bereketli bir hafta geçirmen dileğiyle sevgiler..

Haydi mutfağa dedi ki...

bu dondurmayı denemeliyim.
elinize sağlık

Adsız dedi ki...

“Günaydın arkadaşıma ; sağlıklı ve huzurlu bir gün dileğiyle,sevgiler....