Mayıs 30, 2007

Yaz İçecekleri

Son zamanlarda eşimin aldığı asitli içeceklere(Ben çok daha uzun bir süredir içmiyorum) veda etme kararından sonra daha sık yapar olduğumuz alternatif içeceklere iki örnek vermek istedim.Tam da çilek zamanında yapılabilecek sıcak günlere yakışan bir içecek oldu.Hazır satılan meyveli sütlere olan ilgilerini düşününce,süt sevmeyen çocuklarımıza sütü sevdirmek açısından da işe yarar diye düşünüyorum.Erik şerbeti geçen yazdan bize kalan son hatıra diyebilirim.Annemin yazlık evinin bahçesindeki 3 adet erik ağacından topladığımız ve hazırlayıp derin dondurucuda sakladığımız şerbetin son paketini de bu hafta tükettik.En çok ramazan da işimize yaramıştı doğrusu.



Çilekli süt:
1 kase temizlenmiş çilek
2 bardak süt
2 kaşık bal
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çilekleri blender ile ezelim 2 kaşık ayırıp diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.Bardağa dökelim ve araya ayırdığımız çilek püresinden ince bir tabaka ekleyip kalan çilekli sütü ekleyelim ve soğuk olarak servis yapalım.Ben doğal olması açısından şeker kullanmadım ama isterseniz tozşeker ile de yapabilirsiniz.
Erik Şerbeti:

1kg kırmızı erik

1 çubuk tarçın

3-4 adet karanfil

Erikleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su ile tarçın ve karanfili de ekeyerek bir tencereye alıp 7-8 dk. kaynatalım.Hemen kabukları çatlayıp yumuşuyorlar. Soğuyunca süzgeçten geçirelim.Tamamen tanesiz olmasını istiyorsanız bir kaç defa tel süzgeçten geçirebilirsiniz.Ben biraz posalı olmasını tercih ettiğimden bir defa yapıyorum bu işlemi.Elde ettiğimiz meyve suyunu şeker ve soğuk su ekleyerek hemen servis yapabileceğimiz gibi poşet veya kapalı kutularda sıcak yaz günleri için uzun süre derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

38 yorum:

Adsız dedi ki...

cok guzel gorunuyor ellerine saglik
cocuklar icin ozellikle asitli icecekler,cok kotu ne guzel hazirlamissin afiyet olsun
filizinmutfagi

Sinem Keleş dedi ki...

Yaz günlerinde doğal serinliğin tarifi bu olsa gerek:) Erik hoşafına bayıldım, dondurucudan çıkınca tadında bir değişiklik olmuyor mu gerçekten merak ettim, ben bu aralar dondurucudan çıkan gıdalara önyargılıyım da:(

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık,bende bırakmak istiyorum ama bir türlü olmuyo :))

Adsız dedi ki...

Oya'cım ellerine sağlık, ne güzel sağlıklı içecekler yapmışsın, sevgiler, selamlar..

Adsız dedi ki...

cok güzel ellerine sağlık cilek sos kalpli

Leziz Tarifler dedi ki...

Erik hoşafı o kadar sağlıklı ki. Soğuk içilince tadına doyum olmaz eminim. Ellerine sağlık..

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

oh ellerinize sağlık. hemen deneyeceğim çilekliyi inşallah.:).

kurunane dedi ki...

bende çilek ve sütü blenderla bir kapta çırpıyorum çocuklara veriyorum ama böyle güzel süslemeyi hiç düşünemezdim. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, bende bundan sonra böyle yaparım artık.

Hesna dedi ki...

Merhaba
Bende kola gazoz gibi asitli içecekleri almamaya, çocuklara içirmemeye çalışıyorum. Meyveli içecekler çok sağlıklı ve çokta lezzetli bence.Eline sağlık.

Hesna

akçahan dedi ki...

Ev yapımı doğal ürünler en iyisi. Bizde kız kardeşimle Ramazan için vişne, yazın da bir nevi konsantre meyve suları hazırlamıştık, şeftali gibi mevsim meyvelerinden. Ellerine sağlık, afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım hem çok sağlıklı çokta lezzetli olmuştur birde gençlere anlatabilsek ne var şu kolada meyve sularında hiç sevmedim hazır asitli içecekleri ya kavanozlara kaynatıp şeker koymadan yapıp kaldırıyorum ya buzluğa atıyorum mevsiminde çok güzel hazırlamışsın sevgiler

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Oyacigim,ne guzel bir icicek tamda cilek zamani yapmak gerek muzluda olurmu acaba?Ellerine saglik ayrica erik hosafininda sanki kokusu geldi tarcinli himmm,insallah denemek istiyorum.

Selamlarimla.

Adsız dedi ki...

çok lezzetlidir eminim ellerine sağlık oyacım
sevgiler..

meltem dedi ki...

merhaba

ne güzel hazırlamışsın ellerine sağlık bu gazlı içeceklerden hiç tadmasa ya şu çocuklar...

sevgiler

Adsız dedi ki...

canım cok ıyı akıl ınankı ellerıne saglık dıyorum....sevgılerımle

Tijen dedi ki...

İkinizi de kutluyorum bu haber için. Ben maden suyu dışında baloncuklu içecek içmeyeli herhalde yüz yıl olmuştur. Daim olsun kararınız!
Tijen

yemek dedi ki...

Canım elleine sağlık, bende hazır içeceklere düşmanım. Çok iştah açıcı görünüyorlar. Bende hep değişik seçenekler ararım. Dedemin tarzı olarak ayrandan şaşmazdım ama şekerli içeceklerde aranıyor.
Selamlar...

Adsız dedi ki...

evet canım,gazlı içecekleri bir süredir ben de almıyorum ve çok daha mutluyum,bu tarifleri denemek lazım,tam zamanı.selamlar.

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
çok hoş olmuş içecekler ellerine sağlık. ben de gazlı içecek kullanmıyorum çünkü sevgiler

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik yaz günü icin soguk alternatiflerin harika erikli olan cok hosuma gitti rengiyle görüntüsüyle mutlaka denerim,sevgiler...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Özlemiştik tarifleri:) Yaz için iki güzel lezzet olmuş. Eline sağlık. Soğuk soğuk ne güzel olur. Ayrıca tebrik ederim. Ben de eşimi cola dan vazgeçirmeye çalışıyorum:)

Sevgiler.

daimamutfak dedi ki...

Merhabalar çok güzel hoş biir lezzet .Ben çilekli sütü yapıyorum ama farklı..Sadece çilegi blenderdan geçiriyor iyice eziyorum.sütü ekliyor çırpıyorum.Bardağa dolduruyorum..hepsi bu birde böyle denerseniz severler)) elinize sağlık..Neriman

Adsız dedi ki...

merhabalar keyifli bir ziyaretti

Adsız dedi ki...

merhaba canim adana seyahatinde cektigin resimlerharika bizlerle paylastigin icin cok tesekkür ederim adana nekadar güzelmis bayildim insallah birgün banada kismet olur görmek sevgiler sanong

Adsız dedi ki...

merhabalar canım.içecek çok lezzetli belli.yapmak lazım.ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Ben de bir süredir asitli içecekleri mümkün olduğunca almıyorum.Artık böyle içecekler hazırlamak lazım.Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyorlar.

HULYA dedi ki...

Nefis görünüyo.Soğuk soğuk olsa da içsek şimdi.Gazlı içecekler midemizi mahvediyor.Ellerine sağlık çok da güzel sunmuşsun.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.Hayirli cumalar.Hayirli hafta sonunuz olsun

Adsız dedi ki...

Merhaba güzelim hayırlı cumalar görüşmeyeli nasılsın iyimisin.Canım uzun zamandır yoktum daha doğrusu canım hiç bir şey istemiyordu.Teyzemin ölümü beni yıktı.açıp kapatıyordum sadece.Canım yine döktürmüşsün sayende Adanayı da tanıma fırsatımız oldu.bu arada bu yaz gününde içimizi serinlettin.Sağolasın sen çok yaşa .Güzelim görüşmek üzere Allaha emanet ol.Bu arada bende internet salonu açtım.evde oturan emekli konumundan kurtuldum.

Yumurta Sepeti dedi ki...

selamm
harika gözüküyor harikaa
ellerine sağlıkk
süperr
aslı

Adsız dedi ki...

ARKADAŞIM ZİYARETİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYFANDA ÇOK SEVDİĞİM LEZZETLERLE KARŞILAŞTIM
HENÜZ ADANAYA GİDEMESEMDE ADANANIN YEMEKLERİNİ ÇOK SEVERİM
SEVGİLER

Adsız dedi ki...

merhaba
çok şıklar
ellerinize sağlık
sevgilerle

sevdamavisi dedi ki...

Oyacığım,
yeni bir oyuna başladık katılmak istersen çok sevinirim . ayrıntılar bloğumda. sevgiler

WomenTuana dedi ki...

Selamlar...
Gönlünce bir hafta sonu diliyorum. Sevgiler..
Bu arada çilekli sütü ben içtim. :)))))

Minik Kus dedi ki...

Oya, cilekli olanindan istiyorum ben. Cok guzel gorunuyor ya canim cok istedi :) Ellerine saglik :)

Adsız dedi ki...

Blogunuza tamamen yaz gelmis pek de guzel olmus masallah. Yaz icecekleri de tabloyu tamamliyor.

Tuba dedi ki...

Oya'cigim, yaz gelmeden iyi oldu bu tarifler:)). Bardagin kenarinda ki cicek Hawaii'nin geleneksel cicegi. Cogu Hawaii restaurantlarin da yemegi bu cicekle servis ederler burada:)). Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

selamlar arkadaşım...memleketımden uzaklarda butun guzel yemeklerımızı tanıtmışsın yuregıne saglık...benım yerıme acılı havuçlu şalgamdan ıçermısın? buralarda uydurukları satılıyor...tekrar görüşmek uzere sevgıler...