Mayıs 23, 2007

Adana'dan Notlar







Hiç planlamadan gerçekleşen Adana gezimizden bazı bilgi ve notlar vermek istedim.Adana son yıllarda gelişen ve güzelleşen şehirlerimizden.Adana insanları ,havası gibi sıcak ve canayakın.Gerek ziyaretleri gerekse yardımseverlikleriyle bizleri yanlız bırakmadılar.Seyhan nehri ve baraj gölü çok başka bir güzellik ve hava katmış şehire.Sabancı camiinin yanındaki parktan ve baraj gölünden bu fotoğraflar.Camiinin yanındaki parktaki peyzaj çalışması hayranlık uyandıracak kadar güzel.Parkta gezerken gördüğümüz bu minik trenle de bir tur atmayı ihmal etmedik .Yine yaya geçişleri için yapılmış minik köprüden geçip nehre ve şehire yukarıdan baktık.Asma köprü oldukça sallanıyor ve yere indiğimizde hala sallanır hissediyorduk kendimizi:)Gittiğimiz mevsim ve hava koşullarının güzelliğinden hiç sıkılıp bunalmadık.Bir defa daha anladık ki Adanalıların yemek konusunda üstlerine yok :) sipariş ettiğimiz yemekler dışında gelen ikramlar bizleri her defasında oldukça şaşırttı.İstanbul'da suyun dahi para ile masaya geldiğini düşününce böyle şaşırmamız normal sanırım.En alt sıradaki suda kalmış ağaç fotoğrafını Çatalan suyu tarafındaki Mekselina kebab'ta çekmiştim.Servis ve ilgi o kadar kötüydü ki resimlemeye ve bahsetmeye gerek yok diye düşündüm.Sadece manzaranın ve suda gezen ördeklerin güzelliği dolayısıyla gitmeye değer.


Adana'ya göl ve nehirlerin kattığı güzellikten dolayı sanırım deniz kenarına gitmeyi hiç düşünmemiştik.Bu defa Ayşegül ablamın daveti ile Karataş sahilini gezdik ve gördük.Akdeniz'in tüm güzelliği ve dokunulmamışlığını burada görmek mümkün.Henüz Antalya ve diğer turistik yöreler gibi her yer betona dönüşmemiş.Hava ve manzara çok güzeldi.


Adana deyince ilk akla gelen Şalgam ve kebab sanırım.Bizde bu fırsatı kaçırmadık ve bol bol şalgam içtik.
Zaten İstanbulda da en çok içtiğimiz içeceklerin başında geliyor.4 ay gibi bir süredir asitli içeceklere veda etti eşim zararlı oldukları ve içerdikleri kafein ile şekerden dolayı.
Adana'da bir çok değişik marka şalgam içme imkanımız oldu ve hepsi de farklı tatlardaydı doğrusu.En çok beğendiğimiz Gönül kebab ve Doktorum şalgamdı.

SIKMA


Adana'ya ait bir içecek olan kaynar malzemesi almak için baharatçı ararken Kenan Evren caddesinde rastladığım Sıkmacı Mehtap Hanımla kısa bir sohbetimiz oldu.Yine Adana'ya ait bir lezzet sıkma,önceki yıllarda Mersinde yapıldığını gördüğümü de anımsıyorum sanki ama en iyi Mersinliler bilir sanırım.Sıkma da minik tezgahlarda yapılıyor ve satılıyor Şırdan gibi.
30 cm çapında açılan yufka saçta pişirilip yağlanıyor ve içine peynirli veya patatesli iç sürülüp sarılarak saçta ısıtılıp servis ediliyor.Mehtap hanım ,İstanbul'da sıkma olup olmadığını sordu ve ''Acaba tutar mı? diye sordu.Ben de burada (İstanbul) gözleme yapıldığını ama sıkma hiç görmediğimi söyledim.Fotoğrafını çekmem ve yayımlamamda bir sakınca olup olmayacağı konusunda izin aldıktan sonra sipariş verdiğim peynirli sıkmayı aldım ve vedalaştık.
GÖNÜL KEBAB




Adanada maliyeci bir arkadaşımızın tavsiyesi ile gittiğimiz Gönül kebab herkes tarafından çok beğenildi.Hem ikramları hem kebabları hemde fiyatı İstanbul ile asla kıyaslanamayacak seviyede.Biz Adana'da Seyhan'da(Yeni Adana) konakladığımızdan ve sevgili evsahibemiz de buraları bildiği için Yüreğir tarafındaki bu mekanı bulmakta biraz zorlandık.Ama ''Sora sora Bağdat bulunurmuş'' derler ya işte o hesap oldu bizimki.Yol bulmaya çalışırken adres sorduğumuz Adanalılar çok yardımcı oldular.Minik lahmacun tabağı,süzme yoğurt,güveçte kaşarlı mantar,maydonoz&nane tabağı,domates salatası,közde pişmiş nar ekşili soğan,susamlı lavaş,biberli lavaş,biber turşu,közde pişmiş domates&biber ikram çeşitleri.Biberli ekmek Adana ve Mersin'de tanıdığımız bir lezzet,lavaş ekmeğe yağ ve biber sürülerek pişiriliyor ve sıcakken çok lezzetli.Fotoğraflamaya fırsat kalmadan uçlardan yemeye başlamıştı bile masadakiler .Zaten kebablar gelene kadar bu ikramlardan tadarak neredeyse doymuş oluyorsunuz.Ama o kadar taze ve lezzetliler ki yememek mümkün değil gibi.Daha sonraki bir gün gruba katılanları da buraya götürmek istediğimizde akşam 21.00 de mekanın kapandığını öğrenmiş olduk,aklınızda bulunsun.Fiyatlar İstanbul ile kıyaslandığında oldukça cazip,7 kişilik bu masaya 50 ytl ücret ödendi ve İstanbul'da adet olduğu üzere bahşiş vermek istediğimizde garson asla almayacağını yasak olduğunu söylereyek bizleri şaşırttı.Adana'ya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.



Adana'da kötü kebab bulmak mümkün değil sanırım.Daha önceki Adana ziyaretimizde başka kebabçıları gezmekten fırsat bulamadığımız ama mihmandarımız Aşegül ablamın
her defasında HasanUsta'ya gidelim ısrarlarına maruz kaldığımız için bu defa gitmesek olmazdı.İyiki de gitmişiz,servis son derece hızlı,çiğköftesi güzel,kebabları ve ciğer şişide oldukça lezzetliydi.Kebabla beraber verilen ikramlar da oldukça bol ve ilgi son derece iyiydi.24 saat hizmet vermesi de başka bir tercih sebebi. Fiyatları yine İstanbul ile kıyaslandığında oldukça hesaplı,7 kişi için 47 ytl hesap ödendi.


Yukarıdaki fotoğrafla yine sadece Adana'da bulunacak bir lezzet.Şırdan akşamları açılan ve sabaha kadar hizmet veren küçük dükkanlarda satılan bumbar dolmasına benzeyen bir sakatat çeşidi.Şırdan yanında kırkkat ve işkembe dolması da yapılıyor bazı şırdancılarda.Adanalı Hanife Ablamızdan öğrendiğimize göre hazmetmesi kolay olsun diye bol kimyon ve acı eklenerek yeniliyor.Kırkkat ve şırdanı tatma imkanımız oldu (ben sadece birer lokma tattım gece rahatsız olabileceğimi düşünerek)ve her ikisi de sakatat severler için oldukça beğeni alacak lezzetler.Özellikle eşim ve erkek kardeşim çok beğendiler.




Sıra geldi tatlılara,fotoğraftaki tatlılar Adana'ya ait Bicibici,Taşkadayıf & Karakuş tatlısı ve Antakya'nın meşhur künefesi.Daha önce göl kenarındaki bicibici yapan tezgahlardan tatmıştım bicibici ama bu defa ki kadar güzel değildi.Bu gezimizde Adanadaki arkadaşım Yeşim'in tavsiyesi ile Doktorum Şalgam & Bicibici adlı dükkandan tatma imkanımız oldu ve çok beğendik.ananaslı ,kivili ve daha değişik çeşitleri de vardı ama biz klasik bicibici yemek istedik.Kare kare kesilmiş nişasta muhallebi üzerine rendelenmiş buz ve gülsuyu ekleniyor ve en üste de isteğinize göre pudraşekeri ekleyerek yeniliyor,sıcak günlere çok yakışan bir tatlı.Taşkadayıf ve Karakuş tatlısını ise
Tatlıcı Gönül Kardeşlerden yeme imkanımız oldu.Adana'da oldukça ünlü bu mekan,ben tatlıların paket yapılmasını beklerken Adanalılar birer ikişer ayaküstü tatlı yemekle meşguldüler.Eşim bu tatlıları tadınca yorumu şu oldu''Ramazana yakışır bu tatlılar''ki; bu da tatlıların güzel olduğunu anlatmaya yetiyor.Son olarak 3 gece üstüste gruptaki beyler tarafından yenilen ve çok beğenilen Adana'nın en iyi künefe yapan mekanı Antakyalı Yıldızoğlu Künefede yediğimiz dondurmalı künefe fotoğrafı ile tatlılar konusunu bitirelim.Tatmaya fırsat bulamadığımız ama Adana'da çok meşhur olan Tatlıcı Köse nin özel tatlısı olan minik baklavaları da unutmayalım bu konuya değinmişken.Aana gidilmesi ve görülmesi gereken şehirlerimizden biri.

80 yorum:

LaMa dedi ki...

Hosgeldin Oya:)
7 isi 47 mlyon ha! Bi zo fiyata buradkai Turk lokantasinda inan 2 kisi bile doymayiz :) Memleketimizin berekti iste...
Guzel bir tatil gecirmene cok sevindim,
sevgiler

Adsız dedi ki...

oya canım hoşgeldin..ne güzel anlatmıssın,canım tatile gitmek ve özellikle de güneye gitmek istedi..ayrıca lamanın yorumuna da bir cvb..istanbul da senin oralardan farklı değil canım.yani 47 ytl ye nerdeyse iki kişi anca yemek yiyor artık..selamlar.

Adsız dedi ki...

Canım memleketimi nasıl güzel anlatmışsınız. 6 yıldır ayrıyım memleketimden. Adana'da yemek gerçekten çok uygundur.
Mekan seçimleriniz çok doğru.
Karakus tatlısı olsada yesem diye düşündüm. Ama asıl karakuş tatlısının şekli öyle değil.
Sevgiler

Gulos dedi ki...

Oyaaaa,
Ahh Adanam Ahhh çok özledim seni.Benim memleketim Adana ve sen çok güzel tarif etmişsin.Bahsettiğin şeyler okadar tanıdık ki okurken heyecandan gözlerim yaşardı.Şimdi ben istanbulda yaşıyorum.Adana'ya gideceğim tatilimi iple çekiyorum.
Sevgilerimle...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hoşgeldiniz:)Ara sıra böyle kaçamaklar çok iyi oluyor. Daha öğlen olmadı ama fotoğraflar sayesinde acayip acıktım. Nefis şeyler. Adana da güzel bir şehir anladığım kadarıyla.

Sevgiler.

Betül dedi ki...

Ay ne güzel gezmişsiniz.Neler neler yamişsiniz.Harikaaa.Bu arada hoşgeldinnn...

yemek dedi ki...

Oya, bunlar ne böyleeeee? Hele o kebeplar, benim gibi kebap canavarına gösterilirmi? Adanaya 3 saat uzaklıktadır Antep, ama nedense gezmek hiç nasip olmadı. Muhteşem fotoğraflar, belliki çook güzel bir gezi olmuş. Bu arada, bu güzel tatlar sana kaç kilo olarak geri döner acaba. :)) (Diyet yapıyorumda aklım fikrim kilolarda)
Selamlar...

Adsız dedi ki...

canım hoş geldin..okadar güzel resimlemişsinki..adanaya gitmiş kadar oldum..yemek kültürleri geçekten çok değişik..helede bumbar dolması çok farklı geldi bana ..antepli bir arkdaşım bahsetmişti..ama görme fırsatım olmamıştı..sizde gördüm..teşk.
çok güzel bir tatil olmuş sizin için.. sevgiyle kalın..

*Ra dedi ki...

Oyacığım hoş geldin evine. Bir zamanlar gezip dolaştığım yerlerin resimlerini görünce duygulandım. Ünv. yıllarımı oralarda geçirdim.
Özlemişim.
Sevgilerimle.

hayat dedi ki...

Oya'cığım hoşgeldin. Adana'yı ve yemeklerini ne güzel anlatmışsın çok güzel de fotoğraflamışsın.
Senin için harika bir tatil olmuş
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Oya'cım hoşgeldin canım ne kadar güzel anlatmışsın Adanayı hiç görmedim ama sayende azda olsa tanıdım hele kebaplar bayıldım size afiyet şeker olmuş bizde bakalım:))
:) ben şimdilik buralardayım canım içimden o an öyle geçti o yüzden yazdım okullar kapandıktan sonra tatil başlayacak bizde..sevgilerle öpüyorum Oyacım...

Adsız dedi ki...

selam canım

öyle güzel resimler çekmişsinki gözümüz gönlümüz açıldı...ne iyi eğlenmişsin....

bende adanaya gitmiştim...sabancı caminede gittik..çok güzel oralar...tabi çokda sıcak....

emeğine sağlık....paylaşımın için teşekkürler....

çok öpüyorum canım

Adsız dedi ki...

oyacım adanadan birkez daha selamlar sevgiler... tatilinizin keyifli ve güzel geçmesine çok sevindim....gezdiğiniz gördüğünüz tattığınız tüm lezzetler doğru seçim ....çok güzel resimlemiş çok çok güzel anlatımda bulunmuşsun canım arkadaşım...eline yüreğine sağlık. gönül kebap ve doktorum şalgam favorimiz ailece sanırım Adanadan ayrıldığımızda en çok bu lezzetleri özliycez... sevgiler yeşim...(yetur)

Sinem Keleş dedi ki...

Oya abla hoşgeldin; hani yediğin içtiğin senin olsun gezdiğin gördüğün yerleri anlat derler ya, sen hepsini anlatmışsın maşallah:) Ben çocukken gitmiştim Adana'ya, gördüğüm kadarıyla çok değişmiş ve gelişmiş, böylesi güzel bahar günlerinde güzel bir kaçamak olmuş, darısı başımıza...

Adsız dedi ki...

canım adana gerçekten çok guzel bir sehirmis
yemeklerine laf yok harika tatlardır eminim
paylasımın çok guzel sağol..

Müge Hüner dedi ki...

Sevgili Oya,
Ben daha önce Adana'ya iş gezisi için gitmiştim ama detaylı olarak gezememiştim. Yazı ile Adana'yı o kadar güzel anlatmışsın ki, bence küçük bir el kitapçığı olarak basılıp, Adana turizm bürosunda dağıtılabilir. Ben eğer Adana'ya gideceksem, senin yazını döküm alıp çantama koyacağım mesela.Tebrikler.
Müge

meltem dedi ki...

helal olsun valla ne güzel de yazmışın ben hiç görmedim adanayı ama görmek isterim senin gibi rehberim de var saol...

sevgiler

aylin dedi ki...

Ama olmaz ki... Bu resimler konulmaz ki... Naapçaz biz şimdi?????

Naşide Dönmez dedi ki...

oh ne güzel yemekler güzel fiyatlar güzelde.siz şimdi kaç kilo alarak döndünüz çok merak ediyorum valla:))

Unknown dedi ki...

merhaba, gördüğüm kadarıyla gezinin tadını tam olarak çıkartmışsınız ;-) resimler harika, anlatımınızda tabi ki...

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Sevgili Oya neler,neler yapmisiniz oyle hepsinden canim istedi dogrusu,benimde izine gitmeme tam dört ay var daha coooook var yani.Tatilin cok iyi gecmis belli,evine hosgeldin.

Selamlar.

Adsız dedi ki...

Ey Rabbimiz bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi Cehennem azabından koru!ÂMIN:Hayirli cumâlar,

Leziz Sofralar dedi ki...

iyi geceler sevgili Serinmavi,sayende Adanaya gitmeden gezmis görmüs olduk güzel resimlerini bizlerle paylastigin icin tesekkürler canim massallah yiyecek icecek derken alma kilolari :))güzel günler gecirmen dilegiyle sevgiler...

angel dedi ki...

selam ,gerçekten çok güzel bir şehirmiş samsunda öyle güzeldir.peki kebaplara talılara ne demeli.hmm çok lezzetli valla canım çekti.paylaşım için teşekkürler

serinmavi dedi ki...

Hoşbuldum Lamacım,gerçekten ucuz bir memleket Adana,teşekkürler yorum ve iyidileklerin için....

Hoşbuldum Süheylacım,İstanbuldaki yemek fiyatlarına katılıyorum,çok pahalı ne yazıkki.Selamlar benden de....
Sevgili Anonim,yakın zamanda memleketinizi görürsünüz umarım.Ben karakuş tatlısının orjinalini bilmiyorum doğal olarak.Satıcıdan isterken Karakuş tatlısı var mı diye özellikle belirttim.Satıcı ve çevremdekilerin tuhaf bakışlarına maruz kaldım hatta ki; tatlı tam önümde duruyormuş :)Sevgiler benden de....

serinmavi dedi ki...

Gulos,yakın zamanda kavuşursun memleketine umarım canım.Sen de o güzel havayı temeffüs eder ve güzel yemeklerden tadarsın.Selamlar....

Sebla hoşbuldum canım,bizim içinde iyi oldu bu tatil.Adana çok güzel bir şehir.Sevgiler canım....


Betül,hoşbuldum canım.Gerçekten güzeldi herşey....

serinmavi dedi ki...

Lavantin,Adana'ya gidip te kebabsız dönmek olmaz :)yolun düşerse mutlaka git canım.Kilo durumumda değişme olmadı neyse ki,ekmek pide tatlı türü şeylere elimi uzatmadım :)Keba öncesi gelen salata ve sebzelerden yedim bolca .Diyet benim de gündemimde :)Selamlar canım....

Hoşbuldum Yeşildomates,Resimleri beğenmene sevindim.Bumbar dolması bir çok yörede yapılan bir lezzet ama şırdanı Adana'da gördüm ilk defa.sevgiler canım...

Hoşbuldum Rabiacım,evimi ve en çok da çocuklarımı çokk özlemişim.değişiklik oldu bizim için,çocuklar bir daha bizi bırakmayın diye söyleniyorlar hala :)Selamlar canım....

serinmavi dedi ki...

Hoşbuldum Hayat,teşekkürler canım yorum ve ziyaretin için...Sevgiler canım...

Eylül hoşbuldum canım, burada olmana çokk sevindim,selam ve sevgiler canım....

Disal resimleri beğenmene sevindim canım,elimden düşmedi ceptelefonu resim çekmek için :)yorum ve ziyaretin için teşekkürler....Selamlar...

serinmavi dedi ki...

Yeşim teşekkürler canım ziyaretin ve güzel yorumun için.Şalgam ve bicibici senin tavsiyenle doktorumda tadıldı :)Ayşegül ablama ''Bak sen bile bilmiyorsun burayı'' dedim :)Tavsiyelerin için teşekkürler canım...Selam ve sevgiler....


Sinemcim hoşbuldum canım,yemek blogu olunca yediklerimizi anlatmadan olmaz değil mi ? :)Adana çok değişmiş son yıllarda bana söylenildiğine göre...Darısı başına canım,kolaylıklar diliyorum derslerinde..Selam ve sevgiler...

Banu ziyaret ve yorumun için teşekkür ediyorum canım,Gökşin'e sevgilerimi yolluyorum....

serinmavi dedi ki...

Mügecim,teşekkürler ziyaret veyorumun için.Daha anlatılacak çok yer ve konu var Adana'da 1 haftada bu kadar oldu.Selamlar ...

Meltem teşekkürler canım,materyal bol olunca yazmakta kolay oluyor.Selamlar...


Aylin biliyorum konulmaz ama oldu bir kere :)

serinmavi dedi ki...

Atasofrası,yemeklerde fiyatlarda çok güzeldi.Ben karbonhidrat ve şeker alımını minimum düzeyde tuttum,bolca sebze ve ptoteine yüklendik.Şimdi 1 hafta sebze ile idare edeceğim :)

serinmavi dedi ki...

Yeşilkivi ,güzel bir gezi oldu bizim içinde.Teşekkürler ziyaret ve yorumun için....Selamlar....

Serap hoşbuldum canım,sende kısa zamanda gelirsin inş.Selamlar benden de...


Ruzun hoşgeldin canım,sana da hayırlı cumalar diliyorum.


Yemeğim,teşekkürler canım yorum için.Kilo açısından sorun olmaz inş. Bak bu gece sadece ayran ve elma yedim mesela :)Selam ve sevgiler....

Angel,hoşgeldin canım.güzel şehir Adana gerçekten de.Samsun'a çocukkken gelmiştim çok az anımsıyorum ne yazıkki,belki kısmet olur yine gelmek.Selamlar canım....

Adsız dedi ki...

Hosgeldin canim, Adana yi cok guzel tanitmissin.Adana cok guzel bir sehirmis. Benimde hayalimden biri doguyu gezmek. Resimlerlen o kadar guzel tanitmissin ki ,inan bir an once gidesim geldi.
Bende bir izgara kolik olarak acayip canim cekti.Adana nin lezzetleri bambaska..Guzel adanayi tanittigina sevindim. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Oya hoşgeldin. Ne güzel gezmiş, yemiş içmişsiniz. Afiyetler olsun. Eşimde iş sebebiyle Adana'ya gitmişti ve yemeklerin ne kadar ucuz olduğunu anlatmıştı. Hemde çok lezzetliymiş. Güzel bir tatil yapmışsın, arada enerji toplamak lazım, sevgiler, selamlar..

yusufun annesi dedi ki...

ahh şimdi adanada olmak vardı..canım memleketim...oya hanım ağzınıza sağlık..o kadar güzel anlatmışsınız ki sanki canım adanama gittim de geldim.bu arada hoş geldiniz:) sevgiler şebnem

Adsız dedi ki...

Merhabalar Oya hn. Size iade-i ziyarette bulunmak istedim, birde ne göreyim daha geçenlerde ben bu sayfadalarda dolaşmıştım. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Bu arada benim yeğenim askerliğini Adana'da yaptı daha geçen hafta geldi. Annemler yanına gittiklerinde kebap yemekten helak olmuşlar ve annem hiiiççç üşenmeden bize de oradan kebap getirmişti. Biz de gecenin 11 inde hiç huyumuz olmadığı halde (birşeyler yemek) şalgamla birlikte kebap yemiştik. Ayy nasıl cnm çekti şimdi anlatamam. Ben hep diyorum, bu sayfalar hamileler için çok sakıncalı. Sayfanızın yeni haline de bayıldım. Heee birde linklerinizde Fidan ı görünce üstüme alındım girdim hemen başkası hehehehe demek benim de adaşım varmiş. Ben bu yaşıma kadar adaş tanımadım hiçte... Oya hn elleriniz dert görmesin.. Sizin açma hamurunuzu bende öz.kıymalı poğaça olarak yapıyorum. Ve gerçekten muhteşem bir hamur.
Fidan

Adsız dedi ki...

oya merhaba

sanırım beni tanımadın; ben *sema*. tarfidefterinden ve yemekdiyarından tanışıyoruz. Adanalıyım ama kırıkkalede yaşıyorum. tatillerde gidebiliyorum ancak. profilime adana yazdım, orda olmak istediğimden :)))

görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

ooooo canım benim adanalara gezmeye gittin demek şalgamlar sıkmalar süper görüüyor.ayrıca sallanan köprüyede gitmişsin harikasın bende hersene giderim adanaya orada akrabalarım var...ayrıca oy için teşekkürler ancak oyların fırlaması sonucu internet üzerinden oyların sğlıklı olmayacağı kanısıyla oylamayı durdurdular ve benim morelimi acayip bozdular:(((herneyse öpüyorum seni sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba serinmavi,

adanalı olarak okudum bu yazını ,gezi anılarını...çok güzel anlatmışsın...adanamızın bunlara ek birçok güzelliği , lezzetleri var.....ve gerçekten sıcacık insanları...ve de sıcak çok sıcak bir yaz mevsimi::)))bir kez daha gelirsen inşallah tanışmak isterim...
sevgilerimle,
ilkay94@gmail.com

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili serinmavi ne guzel anlatmışsın gezdiğin yerleri.Adanalı çok sevdiğim bır arkadaşım sayesınde universitedeyken çok gıtmıştım.G üzel bir tatil geçirmişin.Guzel bır hafta sonu diliyorum Sevgıyle kal..

Unknown dedi ki...

Sevgili Oya anlatimindan nerdeyse atlayip gidesim geldi gercekten :))) Bende Adana'ya kisa bir sureligine ugramistim daha once ama bu kadar ayrintili gezmemistim simdi pisman oldum dogrusu :(( Ama birdaha o taraflara gidersem senin ugradigin yerlere kesin bakacagim :)) Imkan olsa sirf yemek yemege insanin gidesi geliyor :)))
Sevgiler...

Nilgün ÜLKER

Adsız dedi ki...

ay çok kötüsün insan birde arkadaşlarına gönderirdi e-maille :))))))))))...şaka canım afiyet olsun ne gizel resimlerde çekmişsin gidipte görmüş kadar oldum paylaştığın için çok teşekür ederim arkadaşım...cuman hayırlı olsun .görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

aramıza hoşgeldiniz harıkaa bu ne güzel bayıldım güzel tatil sevındım hayırlı cumalar dılerım sevgiler

Selcen Şenocak dedi ki...

Hoşgeldin hepsi birbirinden güzel ve çok ucuz valla. Fotoğraflara baktıkça acıktım akşam olmadan :) çok nefis Tatilinin güzel geçmesine sevindim allah içinize sindirsin canım sevgiler...

Adsız dedi ki...

canım adanayı bütün güzelliğiyle tanıtmışsın kebaplar muteşem bende 1 sefer gitmiştim oğlum osmaniyede yedek subay olarak askerliğini yapmıştı 96 senesinde kebaplarının tadı hiç bir yerde yok şalgam desen öyle sizlere afiyet olsun sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerine gönlüne makinene sağlık.Ne güzek görüntüler ve anlatım böyle.Adanayı merak ettim vallahi.sende tadını çıkarmışsın yani.Allah içine sindirsin.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

günaydın 92-97 yıllarında adananın kozan ilçesinde kaldık beni o günlere götürdün sağol.çok güzel anlatmışşın ayda 1 defa mautlaka adana ve baraja geziyegiderdik.yiyeceklerinden denerdik dediğiniz gibi yemek kültürü çok güzel.azcıkta olsun aldım oğlumun damak tadıı oraya yatkınn aaaaaaresmen oraya gitim çok teşekkürler slmlar

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Oya,
yıllar önce sık sık giderdim Adana'ya. benim için kaçış yeriydi o zaman. kebaplarını çok severim. fotoğraflardaki yiyeceklerin de bir kısmının tadına baktım. bicibici çok değişik gelmişti bana. herhalde havalar çok sıcak olunca uydurmuşlar serinlemek için. resimler de çok hoş. hoşgeldin tekrar. sevgiler

Özlem Ceylan dedi ki...

Merhaba canim bende tasindim size komsu oldum ,
Ne guzel resimler boyle bede bu guzel mekanlari ziyaret etmeyi isterdim inan.sevgiler

Dut agaci dedi ki...

Merhabalar Oyacim,(adini sayfana girince gördüm)bana yazdigin yorumdan sonra sayfana ilk kez girdim ama cooook üzüldüm:(neden daha önce görmemisim diye.Sayfan bir harika.Fot.larin,tariflerini sunusun,sayfa düzeninden kalite fiskiriyor.cok begendim.Tebrikler.Yemek tarifi disinda günlük hayatindan cok özel olmasa bile konulari yazip,görüntülesen gercekten memnun olurum.Tekrar görüsmek üzere Allaha emanet ol.

Özlem Ceylan dedi ki...

Canim ya sablonun da cok guzel bende yeni bloguma guzel bir sablon istiyorum bu sablonu nasil yaptin veya nerden boyle guzel bir sablon bulabilirim bloguma yazarsan sevinirim sevgiler..

Adsız dedi ki...

Hoşgeldin oyacım ne kadar güzel tanıtmışın bizlerde gitmiş kadar olduk

Adsız dedi ki...

bulutlara yükledim özlemimi; şimşeklerle çaktırdım sevgimi; yağmurlar yağdırdım gözyaşlarımla; küçük melekler gönderdim,seni öpmeye .... geldilermi??????

Adsız dedi ki...

adanayı gezmiş kadar olduk
ehele yemekler dehşet
sevgiler

Dut agaci dedi ki...

evet yaa SABLONu nerden buldun.Cok harika.

Adsız dedi ki...

canım hoşgeldin...harika tatlar ve resimlerle gelmişsin...eline sağlık....canım nasıl kebap çekti sabah sabah:)bayıldım ben adanaya....

Adsız dedi ki...

merhaba canım adana geziniz harika olmuş,yeni yerler görmek ve yeni tadları tadmak güzeldir ben de severim hele kaşarlı mantarı sevgiler canım

Leziz Tarifler dedi ki...

Merhaba Oya,

Ne güzel anlatmışsın, oldukça detaylı, tatilden yeni gelmeme rağmen tekrar gidesim geldi. :)

Adsız dedi ki...

s.a. canım Adanayı senin sayende görüyorum inş.gitmek nasib olur.fotğraflar süper özellikle yemek ve tatlılar:))ellerine sağlık canım tekrar görüşmek dileğiyle Allah'a emanet ol...

Adsız dedi ki...

merhabalar canım.ben de mersinliyim ve yazdığın herşeye aşinayım ve çoook severim.hele kebapla künefeye hastayım.sıkmayıda çok severim ve evd de yapıyorum hatta önceki sayfalarda yapıp yayınlamıştım.evde yapması çok baittir.tatilinizin süper geçtiği belli.darısı bizim başımıza..

Adsız dedi ki...

selam canım hoşgeldin bloğuma.sana hep uğruyorum ama msj bırakamıyorum.umarım bu gelir...harikasın.

Adsız dedi ki...

canım bır gezgın edasıyla gezmıssın adanayı guzel ve cok hos anlatım uslubun var..bır kere gıtmıstım 2.kez gıtmıs kadar oldum:))sevgılerımle..

Adsız dedi ki...

Gelene kapısı açıktır, güzel Çukurovanın.
Ancak bu kadar gezilebilir ve bu kadar mükemmel anlatılabilirdi Adana.
Birbaşkadır Çukurovamız.
Gezilip görülecek ve bilmeyenlere anlatılacak çok güzelliği var daha, birdahaki ziyaretinize umarım.
Afrika'dan...

Adsız dedi ki...

Oya gerçekten Adana görülmesi gereken şehirlemizindenmiş verdiğin bilgiler için teşekkürler ben Güneydoğuyu çok merak ediyorum yazdıkların işime yarayacak inşallah

Adsız dedi ki...

oyacığım hoşgeldin baştan sona okuyup adresleri de aldım canım ooohhh ne güzel bir gezi yapmışsınız içiniz açılmıştır adana dan geçerken güzelliğini farkederiz ama gezince harika bir yermiş meğer bu yıl tatile gelirsek eğer uğrayıp verdiğin adresde yemek yiyeceğiz kısmet olursa çok güzel resimler çekmişsin canım eline sağlık gitmiş görmiş gibi oldum sayende sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

bu arada oyacığım seni oyuna dahil ettim bana uğrayıp görebilirsin kolay gelsin bekliyoruuuuuum

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

tam yemek vakti bütün bu güzellikleri görünce mahvoldum valla...
bende etli patates ve pilav vardı hiç canım istemiyor bunları görünce ,
hepsini eski yıllarda yediğim için biliyor ve nasıl özlüyorum...
ve ne kadar güzelleşmiş Adana ,süper ...
paylaşımın için teşekkürler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Oya'cığım ne güzel görüntüler böyle. Ben de hoşgeldin ve paylaşımın için teşekkürler diyorum. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

inşallah olur bu sefer..aslında bir kere yollamıştım ama yaşlılık unutmuşum..dün resimleri ve yemekleri görüp aşka gelmiş ve bir güzel döktürmüştüm ama heyhat en az 10 dk..abartısız uğraştım gitmedi yorum..Adanayı çok güzel tanıtmışsınız..yıllar önce gelme şansım olmuştu..fırına girer gibi hissetmiştim kendimi ama gerek doğal gerekse damak ve göze hitap eden güzelliklerine bayılmıştım..sevgiler..iyi geceler..

Adsız dedi ki...

çok şükür oldu..sevgiler..

Adsız dedi ki...

selamm
çok güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık ...bizim bir farbirkamızda adanada henüz gitme fırsatı bulamadım ama sayende gitmiş kadar oldum walla ...

kebaplar süperrr :)))

bende h.sonu sapancaya gittim oraları anlarıım, yemek dışında böyle yazmakda zevkli oluyormuş dimi :)))
sevgiler
aslı

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım senin şu Adana notlarının içinde benim çok sevdiğim ve çocukken çok fazlaca yediğim Şanlıurfa da adına palıza dediğimiz yanlış bilmiyorsam eğer Adana da ise cicili bicili denilen tatlıyı tekrar aklıma getiriverdi. Fırsat bulur bulmaz bu tatlıyı evde yapacağım.
Sevgiler…

Adsız dedi ki...

merhabalar yeni bloğun hayırlı olsun

serinmavi dedi ki...

Yorum ve güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar....

Adsız dedi ki...

Günaydın canım, harikasınız, sabah sabah anılarda çok güzel gezinti yaptırdınız bana, o yörelerin yemeklerinin lezzetini ancak yerinde yiyenler anlarlar.Bizde en son geçen yaz oradaydık, meşhur metrelik kebaplarından yedik tabii yanındakileri saymakla bitmez, siz çok güzel görüntülerle vermişsiniz.Geçen yaz marmara gezimiz sırasında ödediğimiz paraları hatırlayınca, oralar bedava gibi geliyor.
Eşim Antakyalı olduğu için elimden geldiğince o yöre yemeklerine de sayfamda yer vermeye çalışıyorum, tüm malzemeleri de oradan getiriyorum,ama tabii yerinde her şey daha güzel...
Ziyaretinize bilgisayarımızdaki arıza nedeniyle geç geldim, ama bundan sonra görüşmek üzere, sevgiler, paylaşımınız için de çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Gerçekten tüm adanalı yorumcular gibi anlatımınızı bende coşkuyla okudum.Hepsi güzel ve de doğru tesbitler.Adana da lokanta fiyatlarının ucuz olmasının dışında ana yemeğin yanına gelen garnitürler salatalar çok çeşitlidir ve lokantalar bu konuda yarış içindedirler.Çünkü bunlara extra bir bedel ödenmez.Harika fotoğraflar.Adana'ya herkesi bekleriz.Lütfen Adana'nın ana haber bültenlerinde abartıldığı şekilde adliye kavgalarından ibaret bir şehir olduğunu düşünmeyin.Ben Adana kentini bir batı kenti olarak görüyorum.Medeni insanların çoğunlukta olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.Sevgiler ,sizede ayrıca Adanalı olarak teşekkürler.

Umut İpar dedi ki...

Selam. Siz varya siz ne kadar kotusunuz yaa... Bende mersinliyim. ve tam salgam hastasiyim... of insan ac iken ne kadar da kötü oluyor sitenize gelmek. hakikaten yemekler çok hos... Saka bir yana sitenizin havasi hos... Sade ve ne anlatilmasi gerekiyorsa gayet iyi anlasiliyor... Ellerinize saglik. Sitenizde mesaj birakacak yer olmadigi icin yorum olarak yazmak zorunda kaldim. Kolay gelsin. Sevgiyle ve Hosca Kalin...
Bana da beklerim...
Yagmur...

Banu Çağlar dedi ki...

adanada yaşıyorum doğdum dogalı başka bir memleket düşünemiyorum bugün kasımın sonlarına yaklaştık hala soba yakmadık tazefasulye hala pazarda 1,5 ytl ,5 demet yeşillik 1ytl,6 bağ ıspanak 1ytl,1 kg elma 75 kuruş .Üstelik kebap öyyle kilo aldırmaz yanında o kadar çok çeşit salata gelirki bitiremezsiniz.Üstelik doğru adreste GÖNÜL de yemişsiniz.

Adsız dedi ki...

bence gönül kebapta güzel yapıyor ama bir özlem kebap var onlarda çok güzel yapıyor.isterseniz bi gidin görün.ben gittim muhteşemdi gerçekten.özlem kebapta gönülü 200m. geçince.tavsiye ediyorum.

edaca dedi ki...

kebabı polısevı kavsagı turgut ozal bulvarı yıceksın

cıg koftede aynı yerde

kokorecı baglar karakoluna yakın kanlın ustunde aksamları saat 9 da kokobus yanı kokoreccı apo da yıceksın


tatlıyı yıne sec baklavaları var turgut ozal da orada yıceksın

sırdanıda sırdancı cumalı var adana kooplarında
salgamı karasokuda salgamcı alı var orada ıcıceksın gercek celem turplu salgamlı

bıcıyı doktorun yerı adana kolejının orada yıyeceksın :)))

sıkmayıda golun karsısında topalak koyu gırısınde var koprunun sol yakasında orada yıyeceksın sahane yapıyolar

hamsıyı lazın yerı var baraj yolunda orada yıyeceksın
karıdes vede levrek tarzını lagosta yıyeceksın suleyman demırelde

yeterınce tarıf ettım galıba :)))