Mart 22, 2007

Hurmalı Kurabiye


Bu güzel tarif güzel arkadaşım Fatıma'ya ait.Hem tarif ona ait hem tarif için gerekli olan hurma ezmesi.Şimdilerde ilgi görenmuhallebili kurabiyelere iyi bir alternatif.
Hem içinde hurma olduğu için çok da sağlıklı.Ben çok az bir bölümünün içine çocuklar için çikolatalı fındık ezmesi koyarak yaptım.Bana göre hurmalı çok daha güzeldi.
Bu kurabiyeler için kullandığım Gerebiç kalıplarını hem akrabam hemde yorumcularımdan olan Sevgili Ayşegül tek sözümle Mersin'den yolladı.Fatıma ve Ayşegül'e çok teşekkür ediyorum.
Ben aromalı kurabiyeleri sevdiğim için bir tutam kakule tozu ve bir tutam karanfil tozu ekledim.Tarif Fatıma'nın anlatımıyla aşağıda :

Hamur malzemesi: 1 paket oda sıcaklığında margarin Yarım su bardağı nişasta ( ben buğday nişastası kullandım )3 yemek kaşığı pudar şekeri 1 paket vanilya yarım paket k.tozu Aldığı kadar un İçine: çekirdeği çıkarılıp ezilmiş hurma not: hurmalarınızın durumuna göre ezmek gerekmeyebilir. Yumuşaksa yada sıcak suda ıslatarak yumuşamasını sağlarsanız çekirdeğini çıkardıktan sonra doğrudan kullnabilrsiniz. Hamur malzemesi aldığı kadar unla ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılıp içine hurma koyulur. Kapatılıp yuvarlanır hafifi yassı bir şekil vererek tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece hafif pempeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun...

1 yorum:

Disalce dedi ki...

oyacım hurmalı kurabiyeni denedim..nefis bir lezzetti...hamuru biraz dağılıyordu ama yinede çok güzeldi..tarif için teşekkürler...bloğumda yayınladım:)