Aralık 20, 2006

MAHLEPLİ&KREMALI KEK



MAHLEPLİ&KREMALI KEK

Bu hafta ailemize minik bir üye daha katıldı.Bir yeğenim daha oldu.Henüz adı konmadı düşünme aşamasındalar ,ben isimler buluyor ve söylüyorum annesine babasına bakalım ne olacak :)Bebek ve annesi hastaneden çıkınca görmeye giderken bu keki yaptım.Mahlepli kek pişerken ev mis gibi mahlep kokularıyla doluyor.Yumuşacık ve mis kokulu bir kek.Benim kekim piştikten sonra bir kazaya uğradı ,sıcakken elimden mutfak tezgahına düştü ve bir kısmı parçalandı .Neyse ki az bir bölümüydü zarar gören :)

Malzemeler:
4 Yumurta 1 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı sıvıyağ
2 kaşık mısır nişastası 2.5 su bardağı un
1 kutu krema1 yemek kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar çırpalım.Sıvıyağ ve süt ekleyelim çırpmaya devam edelim,kremayı ekleyelim..Daha sonra mahlep ve mısır nişastası ekleyelim ve son olarak da un ve kabartma tozu ekleyelim fazla karıştırmadan 170 derece fırında 45 dakika pişirerim.Unu eklerken mutlaka eleyelim ve bütün malzemeler oda sıcaklığında olsun.Fırından çıkaralım ve hafif soğuyunca kalıptan çıkaralım..Tamamen soğuduktan sonra üzerine çikolata sos dökelim servis yapalım...Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: