Aralık 22, 2006

BALIK ÇORBASI


Balık çorbası çok sevdiğimiz bir lezzet. İlk duyulduğunda çok cazip gelmeyebilir adı,ama tadınca çok güzel olduğunu anlarsınız.Esas balık çorbası kırlangıç balığından yapılır ama hem pahalı hem bulmak kolay değil her zaman,Levrek de onu aratmayacak lezzette oluyor.

malzemeler:
1 levrek
1 kuru soğan
1/2 çay bardağı havuç rendesi
1/2 çay bardağı krema
1/2 çaybardağı sıvıyağ
2 kaşık un
1 diş sarımsak
tuz
maydonoz
dereotu
limon

Yapılışı:
Temizlenmiş levreği tencereye alalım 1.5 lt. su ile kaynatalım 10 dk.başka bir tencerede yağ ile rendelenmiş soğanı ,minik doğranmış sarımsak ve havuçları soteleyelim, ununu ekleyip balık suyunu süzdürelim içine.Çırpma teli ile çırpalım topaklanmasın diye,10 dk. kadar kaynatalım.Kremasını,tuzunu ekleyelim.Balıkları kılçıklarından ayıralım,fındık kadar parçalar halinde çorbaya katalım.İnce doğranmış maydonoz&dereotu ilave edip 1 limon sıkalım,kapatalım altını.Sıcak olarak kaselere koyarak üzerini süsleyip limon ve karabiber eşliğinde servis yapalım.Afiyet olsun...


1 yorum:

TuzBIBER Dergisi dedi ki...

Merhaba tarifinizi aldim. Tarifinize link eklerseniz sevinirim. Sevgiler