Şubat 20, 2006

MANTARLI PİLAV


2 su bardağı pirinç1 kutu mantar(veya400gr. taze mantar)1/2 demet dereotu1 orta boy soğan
2yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı domates salçasıtuztereyağısuHAZIRLANIŞIİlk önce soğanı ince ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine yıkanıp dilimlenmiş mantar ve bir miktar tuz ilave edip pişirin. fıstık,üzüm ve baharatları da ekleyin.Bu arada sıcak tuzlu suda 20 dk. ıslatılmış pirinçleri nişastası gidene kadar güzelce yıkayın sonra tereyağında biraz kavurun. Üzerine su ve pişirdiğiniz mantarlı sosu ilave edip bir kere karıştırın.Pirincin pişmesine yakın kıyılmış dereotu ilave edin. Piştikten sonra kapağının arasına kağıt havlu kapatıp 10 dakika dinlendirin.

Hiç yorum yok: