Şubat 28, 2006

Sultan Reşat Pilavı


2 su bardağı pirinç3 su bardağı su2 domates1 kırmızı biber250 g kıyma1 soğan5 diş sarımsaktuzkarabiberkekiksıvı yağ

Yapılışı:
Pirinçleri önceden sıcak tuzlu suda ıslatalım.. Sonra süzüp tencerede sıvı yağ ile kavruralım. Biraz tuz serpip kavurma işlemine devam edelimr. Üzerine sıcak su koyulup ağzı kapalı olarak pişmeye bırakalım.. Kıymayı bir kaba alalım ve karabiber, yarım soğanın rendesi ve bir miktar tuz ekleyip yoğuralımr. Bundan küçük köfteler yuvarlayalım. Bu köfteleri bir tavada kızmış sıvı yağ ile kazartalım. Köfteler biraz kızarınca içine doğranmış yarım soğan, rendelenmiş sarımsakr ekleyelim. Sonra doğranmış biber ve son olarkta domatesleri ekleyelim. Tuz, karabiber ve kekik ekleyelim . Pişen pilavın üzerine hazırlanan bu köftelerden koyarak servis yapalım

Hiç yorum yok: