Plastik mantı kalıbı kullanarak hazırladım.
Bu plastik kalıp ile yapılınca mantılar çok yumuşak oluyor birleşme yerleri çok ince olduğu için.
Kalıbın çapına uygun olarak açalım ve kalıba yayalım.
Kıyma tuz ,karabiber ve kırmızı biber ile hazırladığımız iç harçtan minik parçaları her bir altıgenin içine yerleştirelim.
İkinci yufkayıda açalım ve kıymalı yufkanın üzerine serelim.
Merdane veya oklava ile üstünden 5-6 defa bastırarak geçelim ve kalıbı ters çevirelim.
Unlu tepsiye alalım ve bu şekilde hamurları bitirelim.
Tuzlu kaynar suda haşlayalım,sarımsaklı yoğurt ve biberli salçalı sos ile servis yapalım.
10 yorum:
nfis gözüküyor oyacım ellerine sağlık.
sevigler
AA COK İLGİNÇ ELLERİNE SAGLIK NEFİS GÖZÜKÜYOR
N güzel bir kalıp böyle. 2 dk. şip şak. Mantıya bayılırım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Böyle bir kalıp bende de vardı attım şimdi nasıl pişmanım olsaydı yapardım...Ellerine sağlık harika olmuş canım...
Sevgiler...
Oya'cım ellerine sağlık, bu kalıbı hiç bilmiyordum.. Afiyetler olsun..
bu kalıptan benimde var evet çok pratik oluyor.görüntü çok hoş görünmüyor büyük büyük ama kolay
Süpermiş!Almak lazım .Eline sağlık:)
ellerinze sağlık diyerek bu kalıbı nerden temin ettiğinizi sormak istiyorum,çok aramama rağmen bulamıyorum.
Ben bu kalıbı 4-5 yıl önce bir marketten almıştım canım,daha sonra semt pazarlarında da satıldığını da gördüm.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
bendede var makineden ama hiç yapmadım.Çok güzel görünüyor..
Yorum Gönder