Eylül 01, 2009

Mantı Kalıbı ile Mantı

3 gün evvel iftar soframız bu mantılar ile renklendi.
Plastik mantı kalıbı kullanarak hazırladım.
Bu plastik kalıp ile yapılınca mantılar çok yumuşak oluyor birleşme yerleri çok ince olduğu için.

500 gr un,1 tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar su ile çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayalım.
Kalıbın çapına uygun olarak açalım ve kalıba yayalım.
Kıyma tuz ,karabiber ve kırmızı biber ile hazırladığımız iç harçtan minik parçaları her bir altıgenin içine yerleştirelim.
İkinci yufkayıda açalım ve kıymalı yufkanın üzerine serelim.
Merdane veya oklava ile üstünden 5-6 defa bastırarak geçelim ve kalıbı ters çevirelim.
Unlu tepsiye alalım ve bu şekilde hamurları bitirelim.
Tuzlu kaynar suda haşlayalım,sarımsaklı yoğurt ve biberli salçalı sos ile servis yapalım.


10 yorum:

Betül KÖROĞLU dedi ki...

nfis gözüküyor oyacım ellerine sağlık.

sevigler

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

AA COK İLGİNÇ ELLERİNE SAGLIK NEFİS GÖZÜKÜYOR

Arzu dedi ki...

N güzel bir kalıp böyle. 2 dk. şip şak. Mantıya bayılırım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Böyle bir kalıp bende de vardı attım şimdi nasıl pişmanım olsaydı yapardım...Ellerine sağlık harika olmuş canım...
Sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Oya'cım ellerine sağlık, bu kalıbı hiç bilmiyordum.. Afiyetler olsun..

Özlemhan dedi ki...

bu kalıptan benimde var evet çok pratik oluyor.görüntü çok hoş görünmüyor büyük büyük ama kolay

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Süpermiş!Almak lazım .Eline sağlık:)

İpek Böceği dedi ki...

ellerinze sağlık diyerek bu kalıbı nerden temin ettiğinizi sormak istiyorum,çok aramama rağmen bulamıyorum.

serinmavi dedi ki...

Ben bu kalıbı 4-5 yıl önce bir marketten almıştım canım,daha sonra semt pazarlarında da satıldığını da gördüm.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kardeşim dedi ki...

bendede var makineden ama hiç yapmadım.Çok güzel görünüyor..