Ağustos 28, 2009

Peremeç

MALZEMELER
Hamuru :
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
20 gr. yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Alabildiğince un

İç harcı :
400 gr yağsız dana kıyma
2 kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak(rendelenmiş)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı su
Yapılışı:
Ilık süte maya ve şekeri ekleyelim karıştırarak eritelim.
Tuz ,yumurta,sıvıyağ ve elenmiş unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
40 dk. kadar mayalanması için bekletelim.
Bu arada soğan ve sarımsağı ince rendeleyerek diğer malzemelerle karıştırarak iç harcını hazırlayalım.


Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp merdane ile az unlu yüzeyde 10 cm çapında açalım.
Ortasına hazırladığımız kıymadan fotoğraftaki gibi kenarlarda 2 cm boşluk kalacak şekilde yayalım ve hamurun kenarlarını kıymanın üzerine 2 cm kadar kapatarak iki parmağımız arasında sıkarak kıvıralım.
Hazırladığımız peremeçleri avucumuzun içine alarak diğer elimizle hafifçe bastıralım ve kıyma ile hamurun yapışmasını ve sıkılaşmasını sağlayalım.
Hafif unlu tepside 30 dk. kadar mayalanması için bekletelim.
Orta kızgınlıktaki yağda kıymalı yüzey alta gelecek şekilde kızartalım daha sonra ters çevirerek kıymalı yüzeyin üste gelmesini sağlayalım ve kızarınca servis tabağına alalım.
İsterseniz yoğurt +biberli yağ sosu ile isterseniz sade olarak servis yapalım.Afiyet olsun.






13 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım ellerıne saglık .Guzel bır hafta sonu dılıyorum.Sevgıler..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım ellerıne saglık .Guzel bır hafta sonu dılıyorum.Sevgıler..

Unknown dedi ki...

Oyacım ellerine sağlık çok leziz ol
muş hayırlı ramazanlar sevgiler..

TAZE NANE dedi ki...

Harika bir lezzet görüyorum ben.
Sevgiler canım.

müjde dedi ki...

Muhteşem olmuş arkadaşım.Geçtiğimiz günlerde bu lezzetli yemekten televizyonda gördüm ama tarifini kaçırmıştım.Çok sağol.Ben de beklerim.Sevgiler...

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Tatar yemeğiymiş galiba.Çok beğendim.Tadına da bakmak nasip olur inş:)

yemekoloji dedi ki...

ben de yapıyorum bu nefis hamurişinden bremiç diye biliyorum ismini çok nefis görünüyorlar arkladaşım elleirne sağlık

Yelda Özyurt dedi ki...

ellerine saglik, nefis gorunuyor:)

nihan dedi ki...

Ellerinize sağlık.Güzel ve lezzetli bir yemek.Bu yemeğin adını ben de BREMİÇ olarak biliyorum.Bir tatar yemeği.Hayırlı ramazanlar dilerim.

Hülya dedi ki...

Kapatıyorum bilgisayarı artık olmaz ki canım iftara daha 4 saat var...Bu kadar nefis bir görüntü..

(Kalkıp şu iştah açıcı şeyden yapmayı denesem mi acaba ?)
Sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ben de geçenlerde televizyonda görmüştüm ve yutkunmuştum :) Şimdi de iftara saatler kala ekrana yapıştım :) Ellerine sağlık Oya, afiyetler olsun..

Pembe Tatlar dedi ki...

Gerçekten nefis gözüküyor ellerine sağlık canım bende geçen sahur için yapmıştım...

MAYRI dedi ki...

Kızartılmasa fırında pişse olmaz mı acaba...nefis görünüyor....