Şubat 02, 2007

ÇİKOLATALI KUŞ YUVASI PASTA

Oğlumun doğumgünü için hazırladığım pasta.Aslında beyaz krema ve meyveli pasta sever ama evdeki diğer üyeler çikolatalı seviyor diye kendisi de çikolatalı olması için ısrar etti .Kuş yuvası olayını kardeşim yaptı ve yaparken çocuklarda dahil herkes çok eğlendi .


Malzemeler:
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
vanilya
kabartma tozu

yumurta ile şekeri 5 dk. çırpın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküp 175C ısınmış fırında 30 dk. kadar pişirin.Kekte olduğu gibi kürdan batırın malzeme kürdana bulaşmıyorsa pişmiş demektir.Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.

400 gr krema
5 kaşık pudra şekeri
3 kaşık kakao
1 paket krema sertleştirici

Krema pudra şeker ve kakaoyu çırpalım ,karışınca krema sertleştiriciyi azar azar ekleyip istediğimiz katılığı elde edinceye kadar ekleyip çırpalım.

Soğuyan pandispanyayı 3 kat olacak şekilde keselim.İsterseniz iki kat olarak da kesebilirsiniz.Arasına hazırladığımız kremayı sürelim,Frambuaz ve fıstık serpelim.İstediğiniz başka meyveler de kullanabilirsiniz.Katlar ve krema bitene kadar tekrarlayalım.En üst kata birşey sürmeyelim.

200 gr kuvertür çikolata
200 gr krema

Kremayı metal bir kaba alalım kısık ateşte ısıtıp kırdığımız çikolatayı ekleyelim.Karıştırarak eritelim çikolatayı.Eridikten sonra oda ısısına yakın bir soğukluğa gelene kadar arada karıştırarak soğutalım.Hazırladığımız pastayı bir telin üzerine alarak çikolatayı yavaşça dökerek eşit yayılmasını sağlayalım.Pastayı buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.

1 bardak tozşekeri teflon tavada eritelim.Tazgaha yağlı kağıt serelim.Çatal ile şekeri alıp kağıdın üzerine spiral olarak akıtalım.Kuşyuvası benzeri şekiller ortaya çıkıyor.Bu şekilde donmasını bekleyelim.Zaten hemen donuyor.Pastayı servis yapacağımız zaman bu kuş yuvasını pastanın üzerine yerleştirelim ve üzerini frambuaz veya istediğimiz malzemeler ile süsleyelim.Bu şekerli kuş yuvası buzdolabına konulmuyor.Soğuk ortamda hemen eriyor bunu dikkate alalım.Afiyet olsun.




1 yorum:

Adsız dedi ki...

cok güzel görünüyor,eminim tadi da öyledir.ellerinize saglik ;)