Şubat 08, 2007

HAZIR YUFKADAN TAVUKLU SİLOR

Geçen hafta lise arkadaşım Ebru'da toplanmıştık ve orada yediğim bu güzel lezzeti paylaşmak istedim.Gerçek silor bulmamız mümkün olmadığı için hazır yufkadan yapılıyor.Hem çok pratik hem çok lezzetli ve davetlere yakışacak bir yemek.Ama tavukseverler için elbette.Ben de kendi ailem için denedim hemen,Çocuklarda çok sevdiler, mantı diye yediler .
Malzemeler:
1 kg yufka5 tavuk butu1/2 kg sarımsaklı yoğurtBiberli&salçalı sos
Bir yufkayı tezgaha serelim.Sıkıca katlayarak rulo yapalım ve 3 cm lik dilimlere kesip tepsiye dizelim.Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp tepsiyi dolduralım.250 C ısınmış fırında kızartalım.

Tavukları haşlayalım,etleri kemiklerden ayırıp kızarmış yufkaların üzerine dizelim. Sıcak tavuk suyunu sıcak kızarmış yufkaların üzerine 5-6 kepçe kadar gezdirelim,yufkalar çok fazla ıslanıp hamur olmayacak.Az çıtır olan yerleri olursa daha güzel oluyor yemesi...
Sarımsaklı yoğurt ve sos ekleyerek servis yapalım.



Hiç yorum yok: