Şubat 26, 2007

Yumurtalı Bulgur Köftesi


Urfa yöresinde yapılan bu köfte etsiz çiğköfte olarakta adlandırılıyor.Et sevmeyenler için iyi bir seçim.Bulgurlu ve acı sevenler için çok sevilecek bir lezzet.Çayın ve ayranın yanına çok yakışıyor.
Malzemeler :

500 gr. ince bulgur1 demet maydanoz4-5 tane taze soğan2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı isot 1 tatlı kaşığı tuz2 tane çok ince doğranmış kuru soğan
2yemek kaşığı kuru nane
karabiber
tuz istenirse 2-3 diş sarımsak
5 yumurta
tereyağ(veya sıvıyağ)YAPILIŞIMaydanoz ve taze soğan ince ince kıyılıp bir kenarda bekletilir. Diğer bütün malzemeler iyice karıştırılır ve yoğurulur. 20 -30 dakika kadar yoğurulan olan bu karışıma ara ara sıcak su eklenir. Avuçla ezerek çiğköfte gibi iyice macun halini alan bulgur karışımına maydanoz ve soğan eklenir. 5 yumurta 1 su bardağı tereyağ da pişirilir ve bulgura eklenir. Yağlı yumurta karışıma yedirildikten sonra arzuya göre şekil verilir. Marul ve naneyle süslenen servis tabağıne dizilir.Ayranla afiyetle yenilir.

2 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

Değişik bir tarif yumurtalı hiç duymamıştım ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

urfalı bi tanıdık arkadaş yapmıştı .yemiştim harika bi tat.özellikle taze nane ile çok yakışan bi lezzet acı sevenlere tavsiye edebileceğim güzel bi lezzet