Kasım 15, 2006

MUSKA MANTI

Sevgili Gönül'ün blogundaki bu pratik tarif herkesin çok seveceği bir lezzette.Üstelik yapması da çok kolay.

Malzemeler:
3 yufka
300 gr kıyma
1 kurusoğan
tuz
karabiber
sarımsaklı yoğurt
salçalı biberli sos
Yapılışı:
yufkayı tek kat yayalım.İki parmak eninde şeritler keselim ve şeritleride 2 ye veya 3e keselim.Hazırladığımız kıymalı içten (mantı içi gibi hazırlanacak)bir parça koyarak üçgen(muska şeklinde) saralım.Hazırladığımız minik muskaları kızgın yağda kızartalım ve sarımsaklı sos ve salçalı biberli sos ile servis yapalım.Bu mantıyı yenileceği zaman kızartıp soğutmadan servis etmek gerekiyor. Biraz kalınca çıtırlığını kaybediyor aklınızda bulunsun.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: