Nisan 12, 2006

HASANPAŞA KÖFTESİ


Malzemeler:
köfte için:
yarım kg. köftelik kıyma
1 kurusoğan
1 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
köfte baharı
1 yumurta
Püre için:
3 patates
yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
Yapılışı:
Köfte malzemelerini yoğuralım ve ortası çukur olarak şekillendirip sıcak fırında 10 dk yarım pişirelim.Patatesleri kabuksuz olarak haşlayıp süzelim.Püre yapıp süt tereyağ tuz katalım.Yarım pişen köftelerin orta kısımlarına püreyi dolduralım.Küçük tencerede 1 kaşık domates salçasını 2 kaşık sıvıyağla çevirelim,1 bardak suyla kaynatalım 10 dk. Tepside ki köftelerin üzerine gezdirelim sosu.Fırında 20-25 dk. pişirelim.Pişince üzerlerine birer dilim kaşar koyalım.2-3 dk. erimesini bekleyelim servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: