Ocak 04, 2006

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta
Terif Defterinden sevgili Betül'ün pastasını denedim ve çok güzel oldu.Teşekkürler Betül.



Malzemeler:3 katlı kakaolu pastaban 3 paket (1+1/2 paket)krem şanti (yani 1 kutu + yarım kutu) 1 paket vanilyalı puding 2 su bardağı süt 1 litre portakal suyu(hazır veya taze sıkılmış olabilir) 2 adet portakal 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çay bardağı su 1 su bardağı file badem veya fıstıkYapılışı: Vanilyalı puding 2 su bardağı portakal suyu ile pişirilir soğumaya bırakılır.3 paket krem şanti 1 su bardağı süt-1 su bardağı portakal suyu ile çırpılır.Buzdolabında soğutulur. Portakalların kabukları soyulur, yuvarlak olarak kesilir.Bir tepsiye dizilir, pudra şekeri 1 çay bardağı su ile kaynatılır ve portakalların üzerine dökülür.Puding iyice soğuyunca krem şantiyle karıştırılır tekrar dolaba konur, soğuduktan sonra pastabanın en altı iyice portakal suyu ile ıslatılır.Krema sürülür. ikinci kat pastaban konur iyice portakal suyu ile ıslatılır krema sürülür. Üçüncü kat pastaban konur portakal suyu ile ıslatılır ve pastanın kenarlarına krema sürülerek kaplanır.Daha sonra üzerine hafif krema sürülür. Portakallar süzülerek pastanın üzerine dizilir. Pastanın kenarları file badem veya fıstık ile kaplanır.Ben fıstık kullandım.Ve tarifte en son jöle hazırlanıp üzerine sürülüyordu ama bu halide çok güzel olduğundan ve jöle sevmediğimden böyle bırakmayı seçtim.3-4 saat buzdolabında bekletilir. Servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: