Ocak 29, 2007

Zeytinli&sosisli pastane kurabiyesi

Tarif gerçek bir pastacı olan pastacı Coşkun usta'ya ait.Oldukça güzel ve gerçek bir tuzlu pastane kurabiyesi oldu.Malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmasına dikkat ettim ve un ile kabartma tozunu eleyerek kullandım..Ben yarım ölçü yaptım ama 2.5 bardak unla hamur toparlanmadı yarım bardak daha ilave ettim,40 adet tuzlu kurabiye çıktı.Kolay gelsin,afiyet olsun.

Tarif coşkun Usta'nın anlatımıyla şöyle:

Zeytinli,sosisli tuzlu kurabiyeler5 su bardagi un250 gr margarin50 ml aycicek yagi½ su bardagi yogurt1 yumurta10 gr kabartma tozu1 tatli kasigi tuz1 yemek kasigi sekerTum malzemeleri karistirarak hamurumuzu yoguruyoruz.Yogurdugumuz hamuru 30 dakıka dinlendirdikten sonra,merdane yardimi ileAciyoruz.actigimiz hamuru kucuk kareler seklinde kesiyoruz ve kestigimiz kare hamurlarin uzerine capraz sekilde zeytin veya sosislerimizi koyuyoruz.hamurun iki ucunu yukaridan birlestirerek,fırın tepsisine aliyoruz.uzerine yumurta sarisi surup 180 derecede yaklasik 20 dakikada pisiriyoruz.Not; bizler biberli yesil zeytin kullaniyoruz.



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Kurabiye için verdiğiniz link malesef silinmiş :(
Tuzlu kurabiyeyi çok severim ve şöyle güzel bir tuzlu kurabiye tarifine hala rastlayamadım. Kurabiyeler gerçekten çok güzel görünüyor ve tadı da pastane kurabiyesi gibiyse tam benim aradığım tarif.
Tekrar bu kurabiyelerin tarifini ekleyebilir misiniz?

serinmavi dedi ki...

Tarifi ekledim,ziyaretiniz için teşekürler....

coşkun özdemir dedi ki...

verdigim tarifleri begenmeniz ve benim adım altında yayımlamanız gurur verici.ellerinize saglık,tesekkurler..Coskun Usta
www.facebook.com/coskunustaa