Mart 07, 2009

Güveçte Levrek

Geçtiğimiz hafta Hometv'de Zeynep Ağaoğulları'nın hazırlayıp sunduğu ''Tadı Ustasında '' programında izledim bu yemeğin tarifini.Programın başını izleyemediğimden dolayı bu yemeğin hangi lokantanın şefi tarafından yapıldığını tam öğrenemedim.Yine yemeğin iç malzemesinin listesini ve hazırlanışını tam izleyemedim ,son halini gördüğüm kadarıyla tahmin üzerine hazırladım ıspanaklı içi.
Klasik balık tariflerinde değişiklik yapmak isteyenler için evde hazırlanabilecek lezzetli ve sunumu şık bir alternatif oldu.

Tarifte güveç kaplar kulanılmıyor ve balık minik tepside yuvarlak kase gibi sarılarak kürdanla birleştiriliyordu.
Malzemeler:

2 levrek (4 adet fileto elde edilecek)
bir kase kaynar sudan geçirilmiş sıkılmış ıspanak
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
5-6 adet mantar
tuz,kimyon,köri,karabiber
1 tatlı kaşığı çam fıstık
1 tatlı kaşığı susam
2 kaşık zeytinyağı
Üzerine sos için:
2 kaşık zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 limon suyu
3 kaşık krema
1/2 çay bardağı su
tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Kuru soğanları ve sarımsakları minik doğrayalım zeytinyağı ile soteleyelim.Çam fıstıklarnı ve dilim doğranmış mantarları ekleyelim 3-4 dk. daha çevirelim.Sıkılmış ıspanakları da ekleyelim,5 dk. kadar daha soteleyelim.Baharatları ve susamı ekleyelim ocaktan alalım.
İki levrek filetoyu minik güveç kabının içine fotoğraftaki gibi kenarlara dik olarak koyalım ,ortasına ıspanaklı içten dolduralım,üzerine biber domates dizelim ve 200C ısınmış fırında balıkların görünen yerleri kızarana kadar pişirelim,yaklaşık 20 dk. kadar.
Balıklar pişerken tavaya zeytinyağı koyalım ve minik doğranmış sarımsakları kokusu çıkana kadar yakmadan kavuralım,içine minik kıyılmış kaparı çiçeği turşusunu ekleyelim.Limonsuyu ve kremayı ekleyelim tavayı sallayarak karıştıralım,kaynayınca suyunuda ekleyelim 1-2 dk. kısık ateşte kaynatalım.
Fırından çıkardığımız güveçlerin üzerindeki domomates biberi alalım ve servis tabağını güveçin üzerine kapatarak hızla ters çevirelim.Biber ve domatesle süsleyelim ve sosundan biraz balığın üzerine biraz tabağa gelecek şekilde 2-3 kaşık kullanalım.

13 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

çok şık bir sunumu olmuş. denemek gerekli..

ellerine sağlık canım..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Gerçekten muhteşem bir görüntü bu. bayıldım inan ki!

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım nefis bir yemek olmuş.ellerine emeğine sağlık.
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle nilgün

şirinem dedi ki...

görsellik süper valla eminim lezzette öyledir ellerine sağlık arkadaşım

Damak Tadı dedi ki...

Çok şık ve çok nefis olmuş canım..Ellerine sağlık..


Sevgilerle..

Betül KAVAL dedi ki...

Çok değişik ve hoş bir tarif .. görüntüde muhteşem. ellerine sağlık canım..

sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım ben görmeyeli gene harika tarifler paylaşmışsın tıpkı güveçte levrek gibi süper görünüyor sunum çok şık ellerine sağlık.
Sevgiler...

Betül dedi ki...

çok ilginç değişik bir tad olmuş. ellerinize sağlık

Zehra Gürgen dedi ki...

Ayy ayyy çok güzel bir sunum. Hatta yılan balığı gibi ne güzel olmuş dedim :))

Balığın hertürlüsünü yerim...

sevgiler

Unknown dedi ki...

çok güzel bir tarif ellerine sağlık balık çok severim:)

zarpandit dedi ki...

ya ben alttaki sofrana takılı kaldım kahvaltı sofrana konuk olmak varmıs ya :))

Adsız dedi ki...

Size inanamıyorum,ne kadar marifetlisiniz,tesekkğrler bu guzel tarifler icin

Aslı

durutarifler dedi ki...

Evet görüntü olarak çok şık bir görüntü olmuş. Ama tadı nasıl oldu acaba ?
Ellerinize sağlık