Malzemeler:
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
vanilya
kabartma tozu
yumurta ile şekeri 5 dk. çırpın.Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküp 175C ısınmış fırında 30 dk. kadar pişirin.Kekte olduğu gibi kürdan batırın malzeme kürdana bulaşmıyorsa pişmiş demektir.Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
400 gr krema
5 kaşık pudra şekeri
3 kaşık kakao
1 paket krema sertleştirici
Krema pudra şeker ve kakaoyu çırpalım ,karışınca krema sertleştiriciyi azar azar ekleyip istediğimiz katılığı elde edinceye kadar ekleyip çırpalım.
Soğuyan pandispanyayı 3 kat olacak şekilde keselim.İsterseniz iki kat olarak da kesebilirsiniz.Arasına hazırladığımız kremayı sürelim,Frambuaz ve fıstık serpelim.İstediğiniz başka meyveler de kullanabilirsiniz.Katlar ve krema bitene kadar tekrarlayalım.En üst kata birşey sürmeyelim.
200 gr kuvertür çikolata
200 gr krema
Kremayı metal bir kaba alalım kısık ateşte ısıtıp kırdığımız çikolatayı ekleyelim.Karıştırarak eritelim çikolatayı.Eridikten sonra oda ısısına yakın bir soğukluğa gelene kadar arada karıştırarak soğutalım.Hazırladığımız pastayı bir telin üzerine alarak çikolatayı yavaşça dökerek eşit yayılmasını sağlayalım.Pastayı buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
1 bardak tozşekeri teflon tavada eritelim.Tazgaha yağlı kağıt serelim.Çatal ile şekeri alıp kağıdın üzerine spiral olarak akıtalım.Kuşyuvası benzeri şekiller ortaya çıkıyor.Bu şekilde donmasını bekleyelim.Zaten hemen donuyor.Pastayı servis yapacağımız zaman bu kuş yuvasını pastanın üzerine yerleştirelim ve üzerini frambuaz veya istediğimiz malzemeler ile süsleyelim.Bu şekerli kuş yuvası buzdolabına konulmuyor.Soğuk ortamda hemen eriyor bunu dikkate alalım.Afiyet olsun.
1 yorum:
cok güzel görünüyor,eminim tadi da öyledir.ellerinize saglik ;)
Yorum Gönder