Şubat 23, 2007

ÇİKOLATA SOSLU KEK


ÇİKOLATA SOSLU KEK


Malzemeler:
4 yumurta
1.5 bardak şeker
1 kutu krema(200ml.)
1 vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
3 dolu kaşık kakao
1 kaşık mahlep
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı soda
aldığı kadar un

Oda sıcaklığındaki yumurtayı 3-4 dakika kadar çırpalım.Şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim.3-4 dakika çırptıktan sonra yoğurt+krema ilave edelim karıştıralım.Kuru malzemeleri bir kaba eleyelim ve sıvı karışıma ekleyip çırpalım,sodayı da ekleyip karıştıralım.boza kıvamında bir karışım olmalı,çok katı,unu fazla olmamalı.Ben elimde donut kalıbı olduğundan bunu kullandım.
Siz küçük pasta kapsüllerinde pişirebilirsiniz.Artan karışımı ben de kapsüllere dökerek pişirdim.170 C ısınmış fırında 15 dk. pişirdim.Krema kullanmazsanız 1 bardak sıvıyağ ekleyebilirsiniz. Fırından çıkan kekler hafif ılık hale gelince kalıptan çıkardım ve ters çevirip ortadaki çukur bölüme frambuaz koyarak çikolata sos(çikolatalı puding veya Çikolatalı ganaj da olur) döktüm üzerine.Fıstık ve file bademle süsledim.Frambuaz yerine sevdiğiniz mevsim meyvaları kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: