Mart 01, 2007

Portakallı Tart

Oktay usta'nın 8.02.2007 tarihli yayınındaki Portakal marmelatlı Turtasını denedim.Çayın yanına yakışan bir lezzet oldu.Ben daha önce Sevgili Banu'nun tarifiyle yaptığım Portakal&Greyfurt reçelini kullandım.

Malzemeler:

150 gr margarin2 yumurta1 su b. pudra şekeri1 portakal kabuğuyarım p. kabartma tozualabildiği kadar unüzeri için:1 kase portakal marmeladı
1 çorba k. balHAZIRLANIŞI:
Bir karıştırma kasesinin içine oda sıcaklığında yumuşamış margarini alın ve elinizle iyice çalıştırın. içine 2 yumurtayı kırın. üzerine birkaç kaşık un ekleyip onun üzerine pudra şekerini ve kabartma tozunu koyup karıştırın.(püf noktası burada)
daha sonra un ilave ederek kıvama gelene kadar karıştırın. hamurdan 1 portakal büyüklüğünde ayırın ve kalan hamura doğranmış portakal kabuğu ya da şekerlemesi ekleyin. hamuru tart kalıbınıza elinizle yayın. üzerine portakal marmeladı yada istediğiniz herhangi bir marmaladı yayın. ayırdığınız hamurdan uzun çubuklar yapıp marmeladın üzerini kafes gibi kapatın. 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. sıcak turtanın hamur kısmın bal sürerek parlatın. ılındıktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: