Ocak 10, 2007

Tantuni

Tantuni Mersin'de yediğimiz ve beğenip evde de yapmaya devam ettiğimiz bir yemek.Yapımı çok kolay lezzeti çok güzel ,tabii etseverler için.Bazı yerlerde kıyma ile yapıldığını duydum ama bizim gördüklerimiz hep minik doğranmış et ile yapılmıştı.
Malzemeler:
500 gr. kuzu eti(minik doğranmış)
2 kuru soğan(yarım halka doğranmış)
2 domates( minik doğranmış)
Maydonoz
tuz
kırmızı biber
sumak
Yapılışı:
Minik doğranmış etlerimizi Düdüklü tencerede 1 bardak suyla yumuşayana kadar pişirelim 15 dk. kadar. Sonra tavaya alalım etleri süzdürerek.Suyundan azar azar ekleyerek suyunu çektirip sıvıyağ ekleyerek kavuralım.Etler kavrulunca lavaş ekmeğimizebir sıra et, bir sıra domates,bir sıra maydonoz dizelim tuz ve baharatlarla tadlandırıp dürüm gibi saralım.

Yeme şekli de yine tantuniye özel,alttan yağı ve suyu akmasın diye alt ucu yukarı doğru kıvrılarak yenir.Mersin'de isterseniz lavaşta isterseniz normal ekmekte servis yapıyorlar.Yanında şalgamla servis yapılıyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: