Ocak 24, 2007

KESTANELİ&FISTIKLI KİRPİ PASTA


Malzemeler:
3 yumurta 4/3 bardak şeker 1 bardak un 4/3 paket kabartma tozu Yumurta ve şekeri iyice çırpalım .Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.yağlı kağıt serdiğimiz orta boy kelepçeli kalıba dökelim.170C ısınmış fırında 25 dk. kadar pişirelim.Dışarı alıp kalıptan çıkarıp soğutalım. 600gr. kestane püresi 3 kaşık pudra şekeri 80 gr. bitter çikolata 100 ml. süt veya krema bir çay kaşığı tarçın 50 gr. margarin Bitter çikolatayı krema(veya süt) ile benmari usulü eritelim.Diğer malzemelerle beraber püreye ekleyip karıştıralım.Buradaki şeker oranı arzuya göre çoğaltılıp azaltılabilir. Soğuyan pandispanyayı ikiye keselim.Pandispanyanın çapına uygun derin bir kaseye streçfilm serelim.Pürenin yarısını dökelim ve kaşıkla bastıralım.Üzerine pandispanyanın bir katını koyalım bastıralım.4-5 kaşıkşekerli süt veya granül kahveli şekerli su ile ıslatalım.Kalan kestane püresini yayalım ve yine kaşıkla düzeltelim.Üzerine fustık ve damla çikolata serpelim(veya fındık çikolata da olur) ikinci kat pandispanyayı koyalım ve biraz bastıralım.Yine süt veya kahveli şekerli su ile ıslatalım.Yanlardaki streç film ile saralım ve 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim. 150 gr. bitter çikolata 100 ml krema Tuzsuz bütün Antep fıstık Krema ve bitter çikolatayı eritelim. pasta kartonu veya sert bir zemine çevirdiğimiz pastanın üzerine fıstıkları aralıklı olarak karışık batıralım.Ilık hale gelen çikolata ganajı yavaşça akıtarak ortadan itibaren pastanın üzerine yayılmasını sağlayalım.Yanlarda değmeyen yerlere kaşık yardımıyla sürelim.File badem yanlarını süsleyelim.Buzdolabında 4-5 saat soğumasını bekleyip Kirpi Pastamızı servis yapalım,afiyet olsun. Pandispanyayı kenarlardan fazlalıklarını alarak kasenize uygun boyuta getirebilirsiniz.Artan pandispanyaları pudinglerde veya benim yaptığım gibi havuçlu toplarda kullanabilirsiniz.Çikolatalı ganajın oldukça ılık olması gerekiyor sıcak olursa hızla akıyor aşağı doğru.Pastayı tel üzerine alıp çikolatasını dökerseniz akan çikolataları yine değerlendirmeniz kolay olacaktır

Hiç yorum yok: