Buradan mantarları getiren Beyhan Abla'ya çok teşekkür ediyorum.
Trufler toprak altında yetiştiğinden dolayı üzerleri oldukça çamurluydu,fotoğraftaki temizlenmiş ve iyice yıkanmış halleri.Bol suda sebze fırçası ile fırçalayarak temizledim ve kabuklarını soymadan iri doğrayaka,10 dk. kadar sotelediğim yarım ay şeklinde doğranmış soğanlarla beraber 10 dk. kadar daha soteledim.
12 yorum:
uzun bir aradan sonra nefis bir tarifle geri dönmüşsün...ellerine sağlık cnm.sevgiler.
Canım bizim aile bu mantarın çok lezzetli olduğunu hep söylerler ama ben bir türlü tatma fırsatı bulamadım senin gibi çok merak ediyorum inşallah ilk fırsatta ben de deneyeceğim ellerine sağlık.
Sevgiler...
Mantarinnn Hertürlüsünü çok severim ellerine sağlık canım:)
bu mantara burda (fransa'da) siyah inci denir..kilosu ? 3000 €...umarim gram gram keyfini çikrtmissinizdir :)
Hiç görmediğim bir mantar tadı güzel olmalı harika görünüyor...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
canım ellerine saglık nefis görünüyor
mantar olsun yeter :)))
Truff mantarının çok değerli olduğunu biliyorum ve çok da zor bulunurmuş. Tadını merak ettim doğrusu....
Mantarın güzelliğine bak =)) Ellerinize sağlık bu çeşidini hiç yemedim.
Hoşgeldin komşum!
Keme mantarını pek severim, afiyetler olsun ama bir bilgiyi paylaşmadan edemedim. Kemeyle trüf aynı şey değil. Benziyorlar birbirlerine biraz biraz ama keme biraz daha düşük sınıftan kabul ediliyor (tabii trüfle karşılaştırıldığında). Ötekinin kilosu binlerce dolara çıkabilirken keme çok daha ucuz, farkını oradan da anlayabiliriz zaten.
konyada domalan mantarı diye topladıkları mantar mı bahsedilen. Mayıs ayında yağmur çok yağınca bu sene olmuş. bilenler topluyor. bilemeyenler de pazardan satın aldı bu sene ilk kez gördüm yağmurun hediyesi bence
bu nantar evde yetişebilir mi?bu mantarı nasıl satabiliriz
ben de var satmak istiyorum
Yorum Gönder