Kasım 28, 2006

Ayva Tatlısı

6 adet ayva
6 bardak şeker
10 adet karanfil
1 bardak su
Yapılışı:
Ayvaların kabuklarını soyalım,ikiye bölelim çekirdeklerini yataklarıyla beraber çıkaralım.Yayvan bir teflon tenceyere ayvaları dizelim. Aralarına 7-8 parça soyduğumuz kabuğundan ve çekirdeklerinden yataklarıyla beraber ekleyelim şekeri ilave edelim.Bir bardak suyu gezdirelim üzerine.Karanfilleri aralarına ekleyelim.Tarçın tadı seviyorsanız bir çubuk tarçın da ilave edebiliriz.En küçük ocağmıza alalım.Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve bu kısık ateşte 3 saate yakın pişirelim hiç karıştırmadan.Suyu bitecek gibi olursa az sıcak su ekleyebilirsniz.Ben eklemedim hiç ayvalar suyunu bıraktığı için.Ayvanın cinsine göre farkedebilir.Çekirdek ve kabuklarını ekleme sebebimiz hem gıda boyası kullanmadan resimdeki gibi kırmızı ve lezizi görüntülü ayvalar elde etmemiz hem de kalan suyunun çok özlü ve jölelenmiş olmasını sağlıyor.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: