Ocak 30, 2010

Karnıbahar Pane ve Tavuk Salatası

Çocuklara ve Sebze sevmeyenlere sebze yedirebilmenin en güzel yolu: Pane.

Karnıbahar Pane:
Karnıbahar
3 yumurta
bir kase un
tuz,karabiber,köri,kırmızı biber
Üzeri için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Karnıbaharı dallarına ayıralım ve normal tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayalım.
Süzelim ve baharatlar eklenmiş un ile her yanını kaplayıp çırpılmış yumurtaya bulayalım,kızgın sıvı yağda kızartalım.
Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyelim ve servis yapalım.


Tavuk Salatası

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
5-6 adet kornişon turşu
2 adet havuç
2 adet kırmızı biber
dereotu
maydonoz
tuz
z. yağ
limon
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini haşlayalım,soğutalım ve ince uzun şeritler halinde ayıralım.
Havuçları julyen doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayalım,biber ve turşuyu da julyen doğrayalım.Diğer malzemeleri de doğrayalım ve soğuk tavuk eti,tuz,z. yağı,limon ile karıştıralım.

5 yorum:

ozlemhan dedi ki...

Görüntü süper canım Ellerine sağlık

durutarifler dedi ki...

Oğlum karnabaharın her haline bayılır. Ellerinize sağlık.
Sevgiler

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Tek kelime ile süperrrr ikili bayıldım nefiss olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com/

angel-a dedi ki...

ellerinize sağlık. hem bir karnıbahar hastası olarak paneli karnıbahar tarifinize hem de tavuk salatasına bayıldım. ilk fırsatta denemek istiyorum. sevgiler :)

Sistem dedi ki...

güzel olmuş